Alarminstallatie

Met een veilig gevoel de deur uit lopen zonder u druk te maken over uw spullen? Met een alarminstallatie in uw huis maakt u zich geen zorgen meer. Lees hier meer over de verschillende soorten alarminstallaties voor uw woning en de gemiddelde kosten.

Kosten alarminstallatie

De prijs voor een alarmsysteem verschilt per type alarminstallatie en hangt af van uw wensen. Plaatst u een alarminstallatie op elke verdieping en in elke kamer? Dan heeft een inbreker geen mogelijkheid om ongemerkt binnen te komen. U heeft de keuze uit een bekabelde, draadloze of hybride alarminstallatie.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs bij erkende specialisten (incl. plaatsing en btw)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

De prijs van een alarminstallatie hangt af van het type dat u kiest, maar ook van de gebruiksvriendelijkheid en de technische mogelijkheden van de alarminstallatie. Maar daarnaast verschilt de prijs ook per specialist. De specialist bij u in de wijk plaatst een draadloze alarminstallatie voor € 700, terwijl de specialist uit een dorp verderop dit doet voor € 550. Vergelijk daarom altijd offertes van verschillende specialisten, dan weet u zeker dat u een goede prijs betaalt voor uw nieuwe alarminstallatie. U vraagt zich af of het aanvragen van verschillende offertes veel tijd kost? Bij ons doet u dit binnen 2 minuten. Vul de offerteaanvraag in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend offertes van tot wel 4 specialisten binnen 2 werkdagen. Vergelijk de verschillende offertes en kies voor de specialist die uw klus tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding uitvoert. Door het vergelijken van deze offertes bespaart u tot wel 40% op de alarminstallatie in uw huis.

Alarminstallatie offertes vergelijken

Soorten alarminstallaties

Heeft u besloten een alarminstallatie te laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit een draadloze of bekabelde installatie. We maken onderscheid tussen:

  • volledig bekabelde alarminstallatie
  • volledig draadloze alarminstallatie
  • hybride alarminstallatie

Volledig bekabelde alarminstallatie

Het grootste voordeel van een bekabelde alarminstallatie in uw huis is dat u er na het plaatsen geen omkijken meer naar heeft, omdat de alarminstallatie is aangesloten op stroom. Ook gaat een bekabelde alarminstallatie het langst mee. Een bekabelde alarminstallatie is gemakkelijk aan te sluiten als er al kabels liggen waar de alarminstallatie op aangesloten wordt, anders is het nodig om de kabels te verleggen. Kiest u voor een bekabelde alarminstallatie en moeten de kabels nog getrokken worden? Schakel dan altijd een specialist in. Hij of zij heeft hier veel ervaring in en plaatst de kabels op de snelste wijze.

Volledig draadloze alarminstallatie

Wilt u liever geen kabels laten plaatsen? Kies dan voor een draadloze alarminstallatie. Een draadloos alarmsysteem in uw woning is makkelijk en snel te installeren en u breidt de alarminstallatie op elk moment uit met losse elementen, zoals bewegingsmelders en raammagneten. Draadloze alarminstallaties zijn door de verbeterde techniek tegenwoordig net zo betrouwbaar als bekabelde alarmsystemen, vroeger was dit anders. Vroeger deden de draadloze alarminstallaties het niet altijd. Draadloze alarminstallaties werken niet op stroom zoals bekabelde alarmsystemen, maar op batterijen. De alarminstallatie geeft een melding als de batterijen bijna leeg zijn. Denk eraan deze gelijk te vervangen zodat de alarminstallatie zijn werk blijft doen.

Alarminstallatie

Hybride alarminstallatie

Is er bij het bouwen van uw huis al rekening gehouden met de kabels, maar wilt u ook later nog de mogelijkheid hebben om de alarminstallatie uit te breiden? Ga dan voor een hybride alarmsysteem. Bij het plaatsen van een hybride alarminstallatie heeft u de voordelen van beide alarminstallaties. Een gedeelte van het alarmsysteem is bekabeld, terwijl de rest draadloos is. Zo is de rookmelder bijvoorbeeld bekabeld, terwijl het bedienpaneel van de alarminstallatie draadloos is. U bereidt de alarminstallatie op elk moment dat u wilt uit. U heeft weinig omkijken naar de alarminstallatie. Wel heeft u te maken met het nadeel van het batterijen vervangen bij de draadloze componenten.

Functies van een alarminstallatie

Als u even de deur uit bent of u ligt te slapen wilt u niet dat er iemand uw huis binnenkomt. In Nederland wordt er zo’n 175 keer per dag ingebroken. U wilt dit voorkomen. Door het plaatsen van een alarminstallatie in uw woning verkleint u de kans op een inbraak. Inbrekers gaan liever naar de buren die geen alarminstallatie hebben. Alarmsystemen hebben drie hoofdfuncties:

  • detecteren
  • bepalen
  • afschrikken

Alarminstallatie

 

Detecteren

De eerste functie van alarminstallaties is het detecteren van gevaar. Denk hierbij aan het detecteren van rook bij een ingebouwd brandalarm of een alarminstallatie die merkt dat er een raam of deur open wordt gebroken in uw woning.

Bepalen

Het alarmsysteem bepaalt of er gevaar dreigt. Is uw alarminstallatie aangesloten op een alarmcentrale? De alarmcentrale ontvangt de melding, brengt u op de hoogte en bellen als ze het nodig achten de politie. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op een alarmcentrale? Dan krijgt u een melding op uw mobiele telefoon en onderneemt u zelf actie.

Afschrikken

De alarminstallatie in u woning schrikt de indringer af door het geven van een luid signaal. Als het alarm afgaat betekent dat dat er iemand is gewaarschuwd en dit schrikt de inbreker af. Zo neemt de inbreker de benen en blijven al uw spullen staan waar ze stonden. Een alarminstallatie waarschuwt niet alleen bij inbrekers maar ook bij een eventuele brand.

Basis of uitgebreid?

Voor een basis alarminstallatie betaalt u tussen de € 150 en € 350. Hier zitten verder geen extra elementen bij, zoals bij de uitgebreide alarminstallatie. U wilt uw huis liever optimaal beschermen? Kies dan voor een uitgebreid alarmsysteem. Hierbij krijgt u bijvoorbeeld een bedieningspaneel voor de alarminstallatie, een rookmelder, bewegingsmelder, camerabewaking en raammagneten. De prijs van een uitgebreide alarminstallatie ligt wat hoger. Reken op een bedrag tussen de € 350 en € 850.

Bespaar op de alarminstallatie voor uw woning

Een alarminstallatie is tegenwoordig niet alleen luxe, maar een noodzaak. Laat u een alarminstallatie plaatsen in uw woning? De prijs hangt niet alleen af van uw wensen, maar ook van de specialist die u inschakelt. De prijzen die verschillende specialisten hanteren lopen ver uiteen. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes en bespaar zo tot wel 40% op uw alarminstallatie. Bovendien betaalt u met een alarminstallatie met het juiste keurmerk, minder voor uw inboedelverzekering. Vraag hier in één klap tot wel 4 offertes aan van specialisten in uw buurt. Op deze offertes hoeft u niet lang te wachten, u ontvangt ze namelijk al binnen 2 werkdagen. Na het vergelijken van de offertes ziet u wie uw klus tegen de scherpste prijs uitvoert. Ziet u toch van uw klus af? Geen probleem, het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend.

Alarminstallatie offertes vergelijken