Alarmsysteem huis

Een goede manier om uw huis te beveiligen is het aanschaffen van een alarmsysteem. Welke vorm van beveiliging past het beste in uw huis?

Kosten alarmsysteem

De kosten van een alarmsysteem voor uw huis hangen af van het type beveiliging dat aan uw eisen voldoet. We onderscheiden over het algemeen drie typen alarmsystemen, namelijk draadloze alarmsystemen, bekabelde en hybride alarmsystemen. In onderstaande tabel vindt u de kosten van de verschillende soorten alarmsystemen.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs bij erkende specialisten (incl. plaatsing en btw)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

Installatiekosten

Let wel op dat er bij de prijs van een alarm eventueel ook nog kosten kunnen komen voor de installatie ervan, mocht u ervoor kiezen dit aan een professional over te laten. Natuurlijk zijn er ook systemen te verkrijgen die makkelijk zelf te installeren zijn, in dat geval betaalt u alleen voor de apparatuur. Het is wel zo dat installateurs ‘stunten’ met installatiekosten. Het is niet ongebruikelijk dat de installatiekosten inbegrepen zitten in de prijs van het alarmsysteem. Omdat de kosten voor alarmsystemen uiteenlopen is het verstandig meerdere offertes te vergelijken. Op die manier bespaart u eenvoudig tot 40 procent op de prijs van uw alarmsysteem.

Bewaken van uw eigendommen

Een alarmsysteem is een systeem dat de veiligheid van uw eigendommen bewaakt. Met behulp van camera’s en andere sensoren zoals brandmelders of bewegingsmelders, helpt een alarmsysteem met het beschermen van uw spullen tegen bijvoorbeeld inbraak en brand. Wanneer een alarmsysteem gevaar detecteert, geeft het over het algemeen een signaal af in de vorm van een sirene of wordt er een melding gestuurd naar politie of meldkamer. Daarnaast heeft een beveiligingssysteem vaak ook een preventieve werking: inbrekers zullen minder snel een poging tot inbraak in uw huis wagen wanneer er een alarmsysteem is aangelegd. Dit komt omdat de kans voor het slagen van de inbraak aanzienlijk kleiner is wanneer er een alarmsysteem aanwezig is.

Alarmsysteem huis

Soorten alarmsystemen voor uw huis

Binnen de inbraakbeveiliging onderscheiden we drie verschillende systemen. Dit zijn:

  • Draadloze alarmsystemen
  • Bekabelde alarmsystemen
  • Hybride alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen

Onder draadloze alarmsystemen verstaan we systemen die zonder bedrading aangelegd kunnen worden. Dit maakt dat draadloze alarmsystemen vaak makkelijk te installeren zijn. Deze systemen communiceren met elkaar via geluidsgolven. De frequentie waarop dit gebeurt is vrij van storingen en is bijna niet te saboteren. Draadloze alarmsystemen werken op batterijen die af en toe vervangen moeten worden.

Bekabelde alarmsystemen

Zoals de naam al zegt, maakt een bekabeld alarmsysteem gebruik van kabels om de verschillende sensoren en camera’s onderling te verbinden. Qua kwaliteit zit er tegenwoordig weinig verschil meer tussen bekabelde en draadloze systemen. Doordat de installatie van bekabelde beveiligingssystemen vaak lastiger en duurder is dan draadloze systemen, gaat de voorkeur van de meeste mensen uit naar de bovenstaande, draadloze systemen.

Hybride alarmsystemen

Met hybride alarmsystemen worden systemen aangeduid die bestaan uit een combinatie van draadloze en bekabelde componenten. Deze systemen zijn over het algemeen een stuk uitgebreider dan basispakketten van bekabelde en draadloze systemen, en zijn dan ook meer geschikt voor het beveiliging van grotere bedrijven dan voor woningbeveiliging.

Alarmsysteem huis

Voor uw gemoedsrust

Alarmsystemen bevorderen niet alleen de veiligheid van uw bezittingen, ze hebben ook een afschrikwekkend effect op inbrekers. Daarmee draagt een beveiligingssysteem niet alleen bij aan uw de veiligheid van uw huis, maar ook aan uw gemoedsrust.

Schakel een specialist in

Weet u nog niet precies welke beveiliging het beste in uw huis past of wilt u geadviseerd worden over de risicoklassenindeling van verschillende beveiligingssystemen, laat u dan voorlichten door een specialist. Hij kan u adviseren over welke hoeveelheid aan apparatuur afdoende is voor een gedegen beveiliging van uw eigendommen. Dit gebeurt aan de hand van een risicoklassenindeling, waarbij de specialist een inschatting zal maken van het risico van inbraak in uw huis. Heeft uw huis bijvoorbeeld een makkelijk te bereiken kelderraam, dan is het risico op inbraak iets hoger dan normaal. Een soortgelijke vraag kan ook opgaan voor de kwaliteit van de sloten in huis: hoe beter en gecompliceerder de sloten op deuren en ramen, hoe kleiner het inbraakrisico.

Sloten voor uw huis

Een andere manier om uw huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers is dus het installeren van goede sloten. Kwalitatief goede sloten die op de juiste professionele wijze zijn geïnstalleerd zorgen voor een goede beveiliging tegen inbraakpogingen. Goede sloten zijn aan te raden voor alle plekken waar iemand van buitenaf gemakkelijker binnen kan komen, zoals dak- en kelderramen en deuren die toegang bieden tot uw huis. Een goed veiligheidsslot heeft u al voor € 30. Let er wel op dat voor een professionele montage nog wel extra kosten zullen worden berekend.

Vraag nu 4 offertes aan

Om u nog wat grondiger te orienteren op een passend alarmsysteem voor uw huis kunt u nu vrijblijvend 4 offertes aanvragen. Omdat er nog wel eens verschillen kunnen zitten in de arbeidskosten die verschillende bedrijven rekenen, bespaart u hierdoor tot wel 40 procent op de kosten van uw alarmsysteem. Als u een offerteaanvraag invult dan ontvangt u binnen twee werkdagen 4 offertes. Vraag nu offertes aan. Deze offertes kunt u dan met elkaar vergelijken. De betrouwbare specialisten komen uit uw eigen regio. Hiermee kunt u de beste keus maken die aansluit bij uw eigen wensen.

Alarmsysteem huis offertes vergelijken