Alarmsysteem winkel

Heeft u een eigen winkel? Deze is u natuurlijk veel waard. U wilt niet dat er iemand onuitgenodigd komt winkelen als u er niet bent. Kies daarom voor een goed alarmsysteem in uw winkel. Lees snel verder voor de mogelijkheden en kosten van het beveiligen van uw winkel.

Kosten alarmsysteem winkel

Wat kost een goed alarmsysteem voor uw winkel? Dat hangt af van hoe groot uw winkel is, hoe uitgebreid u het alarmsysteem wilt hebben en of u iedere ruimte gaat voorzien van een alarmsysteem. De gemiddelde prijzen van alarmsystemen voor uw winkel ziet u hieronder:

Type alarmsysteemGemiddelde prijs per stuk (incl. btw)
Rookmelder€ 10 - € 70
Camerabewaking€ 100 - € 900
BeveiligingsrolluikVanaf € 200
Alarmsysteem€ 500 - € 1.000
ToegangspoortjesVanaf € 1.000

De prijs van een alarmsysteem in uw winkel hangt niet alleen af van uw wensen, maar ook van de specialist die u kiest. De prijs van een alarmsysteem verschilt namelijk per specialist. Wilt u niet te veel voor uw alarmsysteem betalen? Vergelijk dan de tarieven van specialisten in uw regio. Kost het veel tijd om meerdere offertes aan te vragen? Bij ons niet. Vraag met slechts één aanvraag gratis én geheel vrijblijvend offertes aan en ontvang tot wel 4 offertes binnen 2 werkdagen. Vergelijk vervolgens de offertes en kijk welke specialist uw klus het goedkoopst kan uitvoeren.

Alarmsysteem winkel

Soorten alarmsystemen voor winkels

Steeds vaker leest u over winkelinbraken, diefstallen en zelfs brutale overvallen. U wilt dit voorkomen, kies daarom voor een goed alarmsysteem in uw winkel. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw winkel te beveiligen:

  • rookmelder
  • camerabewaking
  • beveiligingsrolluik
  • alarmsysteem
  • toegangspoortjes

Rookmelder

Brand kan op allerlei manieren ontstaan. Voorkomen doet een brandalarm niet, maar een rookmelder waarschuwt u wel wanneer er rook is. Zo kunnen u en uw klanten de winkel veilig verlaten. Is het een klein brandje? Misschien kunt u het zelf blussen, zorg daarom niet alleen voor een rookmelder als alarmsysteem in uw winkel, maar zorg ook voor de aanwezigheid van een branddeken en brandblusser. Extra tip: sprinklerinstallaties, deze ontdekken beginnende brand en blussen deze meteen, hierdoor zal het grootste gedeelte van je inboedel behouden blijven.

Camerabewaking

Met camerabewaking als alarmsysteem voor uw winkel houdt u dag en nacht in de gaten wat er in en om uw winkel aan de gang is. Met camerabewaking is de kans dat daders worden gepakt groter. Camerabewaking laat niet alleen zien wie er in de buurt van uw pand is geweest, maar het heeft ook een preventieve werking. Indringers worden direct afgeschrikt.

Beveiligingsrolluik

Een beveiligingsrolluik is geen alarmsysteem voor uw winkel, maar het werkt wel inbraakwerend. Een rolluik is lastig te forceren voor inbrekers en door het plaatsen van een beveiligingsrolluik wordt het inbreken in uw winkel dan ook een stuk lastiger. Voorzie niet alleen de deuren van uw winkel van beveiligingsrolluiken, maar ook de ramen.

Alarmsysteem winkel beveiligingsrolluik

Alarmsysteem

Een goed alarmsysteem is onmisbaar voor iedere winkeleigenaar. Een alarmsysteem in uw winkel geeft een melding bij een inbraak. Het alarm gaat en schrikt de inbreker direct af. Ook helpt een alarmsysteem pogingen tot inbraak te voorkomen. Ziet de inbreker een alarmsysteem in uw winkel? Dan denkt hij wel 2 keer na voordat hij een poging waagt.

Toegangspoortjes

Een toegangspoortje is een goed alarmsysteem voor in uw winkel. Toegangspoortjes detecteren of mensen uw spullen meenemen zonder te betalen. Hoe werkt dit? Beveilig uw spullen goed met beveiligingsetiketten. Zorg ervoor dat deze niet makkelijk te verwijderen zijn. Wanneer uw spullen door het toegangspoortje gaan zonder dat de beveiligingsetiketten zijn verwijderd gaat het alarm af.

Extra tip: begroet iedere klant. Dit is niet alleen klantvriendelijk, maar helpt ook winkeldiefstallen te voorkomen. Winkeldieven voelen zich minder anoniem, omdat ze weten dat ze zijn gezien. Een winkeldiefstal zullen ze vaak niet meer aandurven.

Detectiepoort

Korting op uw verzekering

Door een goed alarmsysteem te laten installeren in uw winkel, is het mogelijk om korting te krijgen op uw verzekeringspremie. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. In de meeste gevallen heeft u een BORG-certificaat nodig. Het aanvragen van dit certificaat doet u op internet. Voordat u het BORG-certificaat ontvangt wordt uw winkel beoordeeld, hierbij zijn er 4 verschillende klassen. Dit heeft te maken met de inbraakgevoeligheid, de waarde van de spullen en het risico. Heeft u klasse 1? Dan moeten er lichte maatregelen worden getroffen, zoals met het personeel afspraken maken over het afsluiten van de winkel. Bij klasse 4 zijn dit zware maatregelen, denk hierbij aan het plaatsen bijvoorbeeld een alarmsysteem. Na het doorvoeren van deze maatregelen komt u in aanmerking voor het certificaat.

Alarmcentrale

Installeert u een alarmsysteem in uw winkel, dan heeft u 2 opties:

  • u sluit het alarmsysteem aan op uw telefoon
  • u sluit het het alarmsysteem aan op een alarmcentrale

Laat u het alarmsysteem aansluiten op uw telefoon dan moet u zelf kijken wat er aan de hand is als het alarm afgaat. Laat u het aansluiten op een alarmcentrale? Dan onderneemt de alarmcentrale actie. Zij bellen u gelijk, maar zorgen ook dat het alarmnummer gebeld wordt.

Bespaar tot 40% op een alarmsysteem voor uw winkel

U wilt uw inventaris beveiligen? Kies dan voor een alarmsysteem in uw winkel. Bent u benieuwd naar het kostenplaatje voor het beveiligen van uw winkel? De prijzen verschillen per type alarmsysteem, maar ook per specialist. Voor de beste prijs vergelijkt u offertes. Maar u bent al zo druk en dan moet u ook nog bij verschillende specialisten offertes aanvragen. Dat hoeft gelukkig niet. Vul binnen 2 minuten onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 4 offertes van specialisten bij u in de buurt. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de alarminstallatie voor uw winkel. Ziet u toch van uw klus af? Geen probleem, het aanvragen van offertes is gratis én geheel vrijblijvend.

Alarmsysteem winkel offertes vergelijken