Alarmsystemen vergelijken

Door meerdere alarmsystemen met elkaar te vergelijken, kunt uw eigen eigen alarmsysteem op maat instellen.

Kosten

De kosten van een alarmsysteem zijn afhankelijk van welk alarmsysteem u wilt. Daarnaast zijn er verschillen in prijs en kwaliteit. Als u op zoek bent naar een geschikt alarmsysteem, vergelijk dan de verschillende alarmsystemen met elkaar. Bij het vergelijken kunt u uw keus maken uit draadloze, bekabelde en hybride systemen.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs bij erkende specialisten (incl. plaatsing en btw)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

Veel specialisten bieden ook advies over welk alarmsysteem het meest geschikt is voor uw huis. Wilt u een kostenplaatje van alarmsystemen? Vraag dan offertes aan en vergelijk, want door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u veel geld besparen, tot wel 40% op de totaalprijs voor een alarmsysteem.

Basispakket of uitgebreid

Bij het vergelijken van alarmsystemen kunt u het zo uitgebreid maken als u wilt. Een basispakket bestaat vaak uit één of twee bewegingsdetectoren. Deze basispakketten kunt u vinden in verschillende bouwmarkten. De prijzen van deze basispakketten liggen tussen € 150 en € 350. Deze basispakketten zijn vaak doe-het-zelf pakketten en kunt u dus ook zelf installeren. Wilt u een uitgebreider systeem, dan wordt dit vaak door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerd. De kosten van deze alarmsystemen liggen dan ook hoger. Deze alarminstallaties zijn naar eigen smaak in te richten en kunnen naar wens uitgebreid worden. De prijzen van een meer uitgebreide alarminstallatie beginnen vanaf € 400.

Alarmsystemen vergelijken

Draadloos, bekabeld of hybride

Daarnaast is er bij het vergelijken van alarmsystemen een onderscheid te maken in de mate van bekabeling van een alarmsysteem:

Een bekabeld alarmsysteem is relatief het voordeligst. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat dit door de tijd heen is uit te breiden. Hybride alarm systemen zijn alarmsystemen waarbij een combinatie mogelijk is van draadloos en bekabeld.

Advies bij het kiezen

Erkende bedrijven kunnen u advies geven over welk alarmsysteem het best past bij u. Een alarminstallatie kan op maat worden geleverd, zodat het het beste aansluit bij uw wensen. Voordat een alarminstallatie wordt geplaatst, wordt vaak een beveiligingsplan opgesteld. Dit zorgt ervoor dat u een indicatie krijgt van welke beveiligingsmaatregelen het meest geschikt zijn voor uw eigen situatie. Hierbij kunt u denken aan:

  • De kenmerken van uw woning
  • De taken die een alarmsysteem moet uitvoeren

Wilt u advies over welk alarmsysteem het best past bij u? Schakel dan een alarmspecialist in. Deze deskundigen kunnen u meer informatie geven over de verschillen tussen en de specifieke kenmerken van alarmsystemen.

Voordeel van vergelijken

Door offertes te vergelijken krijgt u niet alleen een overzicht van de alarmsystemen die er op de markt zijn, maar krijgt u ook inzicht in de kosten voor het installeren van zo’n alarmsysteem. Zo kunt u, afhankelijk van uw wensen, een beveiligingspakket samenstellen en dit laten installeren door de beste en voordeligste specialist in alarmsystemen. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot wel tot 40% besparen. Vraag offertes aan. Dit doet u door een offerteformulier intevullen, dan ontvangt u binnen twee werkdagen een offerte van maximaal 4 gespecialiseerde bedrijven bij u in de regio. Zo heeft u snel uw huis voldoende beveiligd door slim alarmsystemen met elkaar te vergelijken.

Alarmsystemen offertes vergelijken