Offerte alarmsysteem

Wilt u weten wat de kosten zijn van het plaatsen van een alarmsysteem? Met een offerte krijgt u beter zicht op de prijzen en kunt u op zoek gaan naar de voordeligste optie.

Offerte alarmsysteem

Voordat u een alarmsysteem gaat aanschaffen, is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken, zodat u meer inzicht krijgt in de gemiddelde prijzen. Door het vergelijken van offertes heeft u daarnaast de mogelijkheid om tot wel 40% te besparen. Een ander voordeel is dat het aanvragen van offertes gratis en vrijblijvend is. Met als gevolg dat u er waardevolle informatie mee wint over het product, de aanbieder, de werkzaamheden en de bijbehorende kosten. Het vergelijken van offertes voor alarmsystemen heeft dus meerdere voordelen, die we nog even op een rijtje zetten:

 • Tot wel 40% besparen
 • Vrijblijvend offertes
 • Vergelijken vanuit huis
 • Waardevolle informatie verkrijgen

Wat kunt u verwachten?

U vraagt zich wellicht af wat u in een offerte kunt verwachten? Een offerte heeft altijd een terugkerende elementen; zoals de kosten van het alarmsysteem, de montage- en installatiekosten en informatie over het product dat geleverd wordt. De prijs dient in een offerte duidelijk vermeld te worden en ook de eventuele kortingen die worden toegepast. Dit zorgt ervoor dat u weet welke voorwaarden er gesteld worden. Daarnaast biedt een offerte een planning van de levering en werkzaamheden. Dit is om de afspraken die gemaakt zijn te waarborgen. Tot slot heeft een offerte ook een geldige ondertekening.

Offerte alarmsysteem

Kort samengevat:

 • Het product dat geleverd dient te worden
 • Beschrijving van de werkzaamheden
 • Prijzen van de producten en arbeidsloon
 • Voorrijkosten
 • Eventuele kortingen
 • Installatie van het alarmsysteem

Bij het aanvragen van een offerte kunt u letten op deze punten. Doordat een offerte voldoende informatie biedt over de exacte prijzen van de dienst en het product product, kunt u eenvoudig een goede vergelijking maken tussen de geselecteerde offertes.

Montage door een specialist

Wilt u graag uw alarmsysteem laten installeren door een monteur of vakman? De kosten hiervan kunnen variëren. Wanneer u de offertes in huis heeft, houd er dan rekening mee dat de gemiddelde prijs voor het laten plaatsen van een alarmsysteem tussen de € 75 en € 100 per uur liggen. De voorrijkosten bedragen rond de € 45. Het is echter wel zo dat veel installateurs ‘stunten’ met installatiekosten. Het is daarom niet ongebruikelijk dat de installatiekosten inbegrepen zitten in de aanschafprijs van een alarmsysteem. De kosten van een alarmsysteem zijn als volgt:

Type alarmsystemen Kosten vanaf
Draadloze alarmsystemen€ 750 - € 1.200
Bekabelde alarmsystemen€ 1.200 - € 1.700
Hybride alarmsystemen€ 1.000

Een aantal tips

Bij het aanvragen van een offerte kunt u aan een aantal aspecten denken, zoals:

 • Omschrijf uw opdracht zo nauwkeurig mogelijk
 • Vergelijk altijd meerdere offertes
 • Doe research naar het installatiebedrijf, zodat u weet wie uw opdracht zal vervullen

Wanneer u de opdracht en dus uw offerte voor een alarmsysteem nauwkeurig omschrijft, kan het installatiebedrijf u ook beter een exacte prijs geven over de algehele klus. Uw eigen wensen liggen hier aan ten grondslag. Als u zelf een duidelijk beeld heeft over wat u wilt zult u namelijk een betere keus maken. Probeer daarom meerdere offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u de verschillende installatiebedrijven goed met elkaar vergelijken. Hoe meer offertes u met elkaar vergelijkt hoe beter u achter de prijsverschillen komt. Zo kunt u veel geld besparen. Daarnaast kunt u door het aanvragen van offertes veel leren over de verschillende alarmsystemen en u laten adviseren door ervaren specialisten.

Kies voor kwaliteit

Doordat er verschillende alarmsystemen en aanbieders zijn, is het aan te raden om naar de keurmerken van de alarminstallaties te kijken. Zo kiest u altijd voor kwaliteit. Een alarmsysteem kan een NCP keurmerk hebben, wat staat voor: Nationaal Centrum voor Preventie. Dit keurmerk biedt extra bewijs dat uw alarmsysteem aan de beveiligingscriteria voldoet. Als een alarmsysteem beschikt over dit keurmerk, bent u verzekerd van een alarmsysteem dat voldoet aan de gestelde eisen.

Vergelijk de offertes

Wilt u een betrouwbaar en voordelig alarmsysteem aanschaffen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende alarminstallatie specialisten. Na het aanvragen van de offertes krijgt u binnen 2 werkdagen reacties van maximaal 4 gespecialiseerde bedrijven bij u in de buurt. Met deze offertes heeft u de mogelijkheid om vergelijkingen te maken. Dit is een service die u snel naar de juiste keuze leidt en u de kans geeft om aan uw wensen te voldoen. Verschillende offertes vergelijken biedt u de mogelijkheid om tot 40% te besparen. Vraag nu dus eenvoudig en geheel vrijblijvend offertes aan.

Alarmsysteem offertes vergelijken