Intelligenter huis met ‘Domotica’

Alarmsystemen zoals Domotica zorgen voor een steeds intelligenter wordend huis. Huisautomatisering zorgt ook voor meer wooncomfort. Lees hier over de voordelen van Domotica.

Domotica

Wooncomfort

Domotica betekent letterlijk huis en elektronica, je kunt het systeem het best omschrijven als  het sturen van elektrische toestellen. Domotica is een alarmsysteem met een vrij nieuwe technologiestructuur en biedt een geïntegreerde manier van uw huis beveiligen. De mogelijkheid om verwarming, verlichting en koeling tegelijk te bedienen zorgt voor meer wooncomfort. Dit systeem bedient en beheert alle elektrische toestellen in de woning. Zo kunt u de apparatuur in uw huis altijd eenvoudig afstemmen op uw eigen wensen en behoeftes.

Integratie

Een Domotica alarmsysteem integreert alle systemen met elkaar waardoor u ten alle tijden van alle veiligheidsgemakken bent voorzien. Zoals rolluiken die automatisch opengaan of het aansturen van verlichting. Dat betekent ook dat als u domotica installeert in uw huis, de verschillende ruimtes in uw huis met elkaar in verbinding staan, wat ervoor zorgt dat u altijd op de hoogte kunt zijn en kunt bepalen wat er in deze afzonderlijke ruimtes gebeurt.

Draadloos systeem

U bent vast benieuwd wanneer u Domotica in uw huis installeert en welke gevolgen dat heeft? Omdat het systeem draadloos is hoeft er geen hak en breekwerk en dus geen verbouwing plaats te vinden. Domotica is een alarmsysteem dat u via uw mobiel en laptop kunt besturen. De meldingen van het systeem ontvangt u op uw telefoon, via een sms, app of email.

Flexibel karakter

Domotica kenmerkt zich door zijn flexibele karakter dit is doordat je de elektrische installatie kan afstemmen op je veranderende wensen en behoeftes. Het Domotica systeem is uit te breiden en centraal te bedienen. De flexibiliteit van het Domotica systeem uit zich in toepassingen die redelijk eenvoudig kunnen zijn zoals het voorprogrammeren van uw oven of de ramen automatisch laten sluiten. Domotica is een alarmsysteem dat op uw eigen apparatuur wordt aangesloten. Dit om u de mogelijkheid te bieden om met een druk op de knop de diverse installaties te bedienen. Domotica draait dus niet alleen om de integratie van de techniek als wel om de dienstverlening.

 

Rate this post