Live View: real-time cameratoezicht

De Politie en de Ministerie van Veiligheid en Justitie hebben een nieuw wapen om misdaad te bestrijden, genaamd Live View. Met Live View kan de politie met camerabeelden live meekijken en direct in actie te komen.

Live View

Live View zorgt ervoor dat de politie met een meldkamer en een toezichtcentrale of alarmcentrale live kan meekijken en dus ter plaatse kan zien wat er gebeurt. Live View betekent dan ook letterlijk: ter plekke live kunnen meekijken op de plaats delict. De kracht van Live View is dat er met verschillende partijen in een netwerk wordt samengewerkt en zo beeldinformatie wordt gedeeld.

Bedrijven, particulieren en winkels

Live View is beschikbaar voor zowel bedrijven, particulieren en winkels. Daarnaast kunnen geld- en waardedepots gebruik maken van Live View. Live View is ook geschikt voor lokale toezichtcentrales van gemeentes. Mocht u zich afvragen wat Live View kost, de politie brengt geen kosten in rekening bij winkeliers of bedrijven voor Live View.

Beschikbare beelden  

Live View is te gebruiken voor automatische meldingen. Dit zijn meldingen die automatisch worden weergegeven dit gebeurt bij onregelmatigheden in de camerabeelden, maar ook als er een calimiteit voordoet in een kluisruimte. Live View kan ook bij een brand- of inbraakalarm de beelden direct in de meldkamer beschikbaar maken. Daarnaast is Live View ook te gebruiken voor:

  • Het opsporen van gestolen goederen.
  • Cameratoezicht in winkelcentra en stations.
  • Beveiligen van personen, goederen en locaties.

De vrijgegeven beschikbare beelden van Live View zorgen ervoor dat de politie live kan meemaken en er direct hulp geboden kan worden.

Beeldtechnologie

De techniek die voor Live View gebruikt wordt is beeldtechnologie. Beeldtechnologie is een technologie waarbij iedereen die betrokken is, gelijktijdig over dezelfde beelden kan beschikken. Deze vorm van beeldbeveiliging wordt steeds vaker ingezet.

Dalende misdaad

De voornaamste reden dat Live View vaker wordt ingezet, is om het aantal overvallen te laten dalen en het oplossingspercentage te doen laten stijgen. Door Live View kan  politie sneller en adequater reageren, waardoor het aantal overvallen en zo ook de misdaad daalt.

 

Rate this post