De wintercampagne: ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’

De overheid heeft een landelijke wintercampagne in het leven geroepen genaamd: Maak het inbrekers niet te makkelijk’. Deze campagne is bedoeld voor de koude en donkere wintermaanden en heet het zogenoemde ‘donkere dagen offensief’. In de wintermaanden worden statistisch gezien de meeste inbraken gepleegd.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Wees gewaarschuwd

De campagne Maak het inbrekers niet te makkelijk richt zich op bewoners van verschillende gemeentes, dit met de intentie ze te waarschuwen voor inbrekers die mogelijk zouden kunnen toeslaan nu het donkerder weer wordt. Het doel van deze campagne is om de woninginbraken terug te dringen. December, de leuke feestmaand brengt namelijk niet alleen vreugde met zich mee, maar is ook een geschikt moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Mede doordat het licht niet goed brandt, kunnen inbrekers snel binnendringen in huizen. Wees daarom gewaarschuwd en neem de tips die de wintercampagne aansnijdt ter harte.

Bewustwording

De campagne is voornamelijk bedoeld om de burger bewust te maken van de inbrekers die in grote getale in deze tijden van het jaar in actie komen en denken snel buit te kunnen maken. Deze campagne biedt u de mogelijkheid en handreikingen om uw eigen maatregelen te nemen en rekening te houden met een mogelijke inbraak.

Samenwerken

De campagne is een initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en is bedoeld als een integrale aanpak. Dit om misdaad terug te dringen. Het idee is dat alleen voorlichting niet helpt, maar dat er ook samengewerkt moet worden. De campagne liep ook al in 2013, en op 17 november van dit jaar lanceerde het ministerie de campagne opnieuw, dit jaar loopt de campagne tot eind februari.Maak het inbrekers niet makkelijk’ werd door diverse woningcorporaties en PKVW bedrijven dat zij, gemeenten en politieteams gebruikt. Daarnaast werd de campagne op drie manieren onder de aandacht gebracht; met radio, tv-reclames en de website maakhetzeniettemakkelijk.nl. Deze landelijke aanpak zorgde voor veel media-aandacht. Een PKVW bedrijf is een afkorting voor politie keurmerk veilig wonen-bedrijf. Vanaf 2000 zijn deze bedrijven het aanspreekpunt voor bewoners.

Voorkomen is beter dan genezen

U bent vast benieuwd wat de tips zijn, want zoals het oude spreekwoord luidt: voorkomen is beter dan genezen. Daarom kunnen deze 5 tips iniedergeval geen kwaad:

Tip 1: Sluit de deur als u weggaat, het klinkt logisch maar dit is een die vaker voorkomt dan u denkt.

Tip 2: Zorg voor een bewoonde indruk in uw huis, ook als u niet thuis bent, en zorg er voor dat er geen dure spullen in het zicht liggen.

Tip 3: Sluit alle ramen, bij het verlaten van uw woning. Zorg er dus voor dat u de gesloten ramen goed controleert.

Tip 4: Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Tip 5: Inbrekers proberen vaak via een ladder of container uw woning binnen te dringen, dus zorg dat u die weghaalt.

Zorg er ten alle tijden dus voor dat u in ieder geval zelf alle maatregelen heeft genomen om inbraak te voorkomen. Voor een veilig huis en veilig leven.

Rate this post