Brandalarm

Brandalarm voor uw huis kunt u op verschillende manieren inrichten. In dit artikel leest u uit welke opties u kunt kiezen en wat de prijzen zijn.

Kosten brandalarm

De kosten voor het installeren van brandalarm variëren, maar over het algemeen liggen de prijzen voor eenvoudige detectoren niet hoog. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen voor verschillende soorten brandalarm.

Soorten brandalarmPrijzen
Rookmelder€ 20
Warmtemelder€ 25
Koolmonixidemelder€ 25

De prijzen van brandalarm zijn afhankelijk van de vraag of u kiest voor losse rookmelders of dat u voor een compleet brandalarmsysteem gaat. De prijzen van de losse melders liggen tussen de € 20 en € 30. Wilt u geadviseerd worden over welk brandalarm het best past bij uw huis, vraag dan een offerte aan. Want door verschillende offertes met elkaar te vergelijken maakt u altijd de keus die het best bij u past. Door slim offertes te vergelijken, kan de besparing van ofwel een brandmeldinstallatie of brandalarm oplopen tot 40% van de eindprijs.

Brandalarm offertes vergelijken

Brandalarm

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo zijn er ook talloze manieren waarop brand kan ontstaan in een woonhuis. Brandalarm is hiervoor een uitstekende oplossing. Voor slechts enkele tientjes zou u uzelf maar zo de enorme schade van een echte brand kunnen besparen. Brandalarm is te verkrijgen in verschillende varianten, die we hieronder nader behandelen.

Rookmelder

De rookmelder is een van de meest gebruikte melders. Een rookmelder kan in een vroeg stadium rook ontdekken, en zal dan een luid alarmsignaal afgeven. De rookmelder zorgt niet voor extra brandveiligheid, maar u bent wel direct op de hoogte bij een brand. Een rookmelder kan op batterijen werken of via bedrading. Voor een gemiddelde woning heeft u minimaal 3 rookmelders nodig om het hele huis te beveiligen, wanneer u deze op de juiste plekken hangt. Een losse rookmelder hoeft niet veel te kosten, u heeft er al een voor € 20.

Brandalarm rookmelder

Warmtemelder

Het verschil tussen een warmtemelder en een rookmelder is dat een warmtemelder niet reageert op damp of rookvorming. Dit is een oplossing als u brandbeveiliging moet plaatsen op een plek in huis waar regelmatig damp- of rookvorming is, bijvoorbeeld de keuken. U wilt dan natuurlijk niet dat de rookmelder om de haverklap afgaat. Een warmtemelder detecteert slechts een sterke temperatuurstijging die duidt op branduitbraak. Zo kan een warmtemelder een uitstekende toevoeging zijn op de rookmelders als alarmsysteem thuis. Warmtemelder zijn te koop voor een prijs vanaf € 25.

Koolmonoxidemelder

De term zegt het al: koolmonoxidemelders zijn bedoeld om een te hoog gehalte koolmonoxide in de lucht te detecteren. Zo’n te hoog gehalte koolmonoxide kan ontstaan door een gaslek, en kan in kort tijdsbestek al dodelijk zijn voor mensen. Een koolmonoxidemelder geeft door middel van lichtjes en een alarmsignaal aan wanneer er gevaar dreigt. Met name in oudere huizen kunt u het beste in elke afzonderlijke ruimte een koolmonoxide melder plaatsen. Deze melders zijn verkrijgbaar vanaf € 25 per stuk. Bij de plaatsing van een koolmonoxidemelder is het van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. De beste plek om een koolmonoxidemelder te plaatsen is:

  • Iedere ruimte met een verbrandingsapparaat en in de buurt liggende ruimtes waar mens en/of dier een aanzienlijke tijd doorbrengt.
  • Alle slaapverblijven, in de omgeving van hoofdeinde.
  • Ruimtes met een open verbrandingshaard.
  • Ruimtes waar mensen voor een langere periode aanwezig zijn, bijvoorbeeld een werk- of woonkamer.

Sprinklerinstallatie

Als alternatief voor een brandalarm zou u een sprinklerinstallatie kunnen overwegen. Een sprinklerinstallatie maakt gebruik van sproeikoppen die bevestigd zijn aan het plafond. De installatie detecteert op tijd een beginnende brand en kan deze dan blussen. Dit blussen gebeurt vaak heel gericht op een locatie met 1 of 2 sprinklerkoppen, niet meteen in het hele pand. Zo blijft de schade bij een mogelijke brand beperkt en profiteert u van optimale brandbeveiliging.

Brandalarm sprinkler

Vraag een offerte aan

Wilt u graag meer informatie over brandalarmen of wilt u meer weten over brandpreventie? U kunt geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aanvragen. Dit betekent ook dat u binnen twee werkdagen reactie van bedrijven bij u uit de buurt ontvangt. Ook als u graag wat meer informatie wilt ontvangen over welk brandalarm het best bij u past, vraag dan offertes aan. Na ontvangst van deze offertes heeft u de mogelijkheid om de offertes met elkaar te vergelijken. Hierdoor kunt u een keus maken over welke leverancier het beste voldoet aan uw wensen. Offertes vergelijken geeft u ook de mogelijkheid om de voordeligste specialist te vinden. De besparing op het installeren van brandalarm kan namelijk wel oplopen tot 40%. Vraag daarom altijd offertes aan.