Brandpreventie

Brandpreventie kan in veel verschillende varianten voorkomen. U doet er goed aan om uw woning te voorzien van goede brandpreventie, maar wat is verstandig voor uw situatie, en wat zijn de kosten van brandpreventie?

Wat kost brandpreventie?

De prijzen van brandpreventie wisselen en zijn afhankelijk van de eisen die u aan brandbeveiliging stelt en voor welke ruimte u het nodig heeft. Gaat het om middelen die u in huis wilt hebben om een eventuele brand tijdig te detecteren en te bestrijden, dan helpt onderstaande tabel u waarschijnlijk iets verder.

Soort Prijzen
Rookmelder
€ 4 - € 70
Brandblusser€ 20 - € 100
Blusdeken€10 - € 100
Vluchtladder€ 40 - € 100

Verderop in dit artikel geven wij meer uitleg over deze en andere vormen van brandpreventie. Wilt u meer informatie of bent u op zoek naar advies over uw specifieke situatie, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist in uw regio. Dat kunt u onder meer eenvoudig doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Hiermee krijgt u inzicht in de verschillende prijzen en kunt u eenvoudig kiezen met welke beveiligingsspecialist u in zee wilt gaan.

Soorten brandpreventie

Er zijn talloze manieren om uw huis te beschermen tegen brandgevaar. Enkele vormen zijn:

  • Rookmelder
  • Brandblusser
  • Blusdeken
  • Vluchtladder

Rookmelder

Een rookmelder is een sensor die een signaal geeft wanneer er veel rook gedetecteerd wordt. Daarmee voorkomt de rookmelder een eventuele brand niet, maar zorgt het apparaat er wel voor dat de aanwezige bewoners op het moment van brand gealarmeerd worden. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer er ‘s nachts brand uitbreekt. Een brandmelder koopt u al vanaf ongeveer 7 euro. De meeste brandmelders werken op batterijen.

Brandpreventie rookmelder

Brandblusser

Brandblussers zijn er in verschillende soorten, zoals schuimblussers, vetbrandblussers en sproeischuimblusser. De meer voorkomende varianten zijn blusstof in brandblussers, poeder, water, schuim en koolstofdioxide. Omdat brandblussers in vele verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, wisselen de prijzen tussen de € 20 en € 250.

Blusdeken

Een blusdeken is een deken dat u over vuur heen kan leggen om het vuur in een vroeg stadium te doven. Blusdekens zijn geschikt voor het doven van olie- en vetbranden. De plaats waar blusdekens worden gebruikt is dan ook vaak de keuken. Een blusdeken gebruikt u door de deken uit de houder te halen en over het vuur heen te leggen. Zorgt u ervoor dat u uw handen beschermt door het deken om uw handen heen te slaan. Heeft u de deken over de brandhaard heen gelegd, laat het dan een half uur liggen. Zo voorkomt u dat de brand na het verwijderen van de deken weer vlam vat. Een blusdeken koopt u al voor € 10.

Vluchtladder

Een vluchtladder is licht van gewicht en opvouwbaar, en kan snel worden ingezet bij een brand. De meeste vluchtladders bieden de mogelijk om twee mensen tegelijk te laten afdalen. De prijs van een vluchtladder ligt tussen € 40 en € 100.

Is uw meubilair brandveilig?

De meest voorkomende oorzaak van een branduitbraak zijn matrassen, tv’s en bekleed meubilair. Brandveilig meubilair is meubilair dat is voorzien van een brandvertragende stoffering. U kunt uw meubels brandveilig maken door ze te impregneren. Bij het impregneren wordt er een beschermend laagje om uw meubels gebracht. Dit zorgt ervoor dat uw meubilair beveiligd is tegen brand.

Brandpreventie huis

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat de kosten zullen zijn van goede brandpreventie voor uw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U krijgt binnen twee werkdagen reactie van bedrijven bij u uit de buurt. Op die manier kunt u de prijzen van verschillende specialisten met elkaar vergelijken en in alle rust een keuze maken. Door offertes slim met elkaar te vergelijken kunt wel tot 40% besparen op de aanschaf van goede brandpreventie voor uw woning.