Camerabewaking

Wilt u op elk moment van de dag zicht hebben op uw woning? Kies dan voor camerabewaking. U heeft niet alleen op het moment zelf zicht, maar ook de mogelijkheid om de beelden terug te kijken als u een avond van huis bent geweest. Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

 Kosten camerabewaking

U overweegt camerabewaking, maar u vraagt zich af wat de beste optie is en wat de kosten daarvoor zijn? In de onderstaande tabel staan de gemiddelde kosten per bewakingscamera weergegeven.

Type camerabewakingGemiddelde prijs per stuk (incl. btw)
Mini camera€ 100 - € 300
Dome camera€ 150 - € 400
Bullet camera€ 200 - € 400
Camera setsVanaf € 400
Bestuurbare camera€ 600 - € 800

Kiest u bijvoorbeeld voor het plaatsen van 2 mini camera’s bij uw schuur en 1 bestuurbare camera bij de achterdeur van uw woning? Ga dan uit van zo’n € 1.100, inclusief montage. Als u in de tabel kijkt ziet u dat dat de prijzen voor camerabewaking erg uiteenlopen. Dit heeft te maken met de functies van de camera en de kwaliteit van de bewakingcamera’s. De prijs hangt niet alleen daarvan af, maar ook van de specialist die u de klus laat uitvoeren. De ene specialist plaatst uw bullet camera voor € 400, terwijl de andere specialist dit doet voor € 300. Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes aan bij specialisten bij u in de buurt. Hiermee bespaart u tot wel 40% op uw camerabewaking. De offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. Vergelijk de verschillende specialisten en zie welke specialist uw klus tegen de beste prijs uitvoert.

Camerabewaking offertes vergelijken

Soorten camerabewaking

Kiest u voor camerabewaking als inbraakpreventie, dan heeft u de keuze uit verschillende bewakingscamera’s. We maken onderscheid tussen:

  • mini camera
  • dome camera
  • bullet camera
  • camera sets
  • bestuurbare camera

Mini camera

U wilt camerabewaking, maar niet te opvallend? Kies dan voor een mini camera. Doordat de camera zo klein is, is het gemakkelijk om onopvallend te filmen. Omdat een mini camera zo klein is wordt hij voornamelijk gebruikt bij mensen die ook binnenshuis een bewakingscamera willen. Doordat hij maar zo’n 15 mm is, heeft de camera geen nadelig effect op uw interieur. Ondanks dat de lens van de camera maar zo’n 1 mm is, geeft de beveiligingscamera een scherp beeld. Zwart-wit of kleur, waar u de voorkeur aan geeft. Ook is het mogelijk om de beelden op te nemen als u de camera aansluit op een recorder.

Dome camera

Bij een dome camera heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een kleine, niet opvallende variant of een wat grotere variant. Een dome camera is een camera in een glazen bol, meestal geblindeerd glas. Doordat de camera in een bol zit, is van de de buitenkant niet te zien welke kant de camera op filmt en hoever hij is ingezoomd. Wilt u camerabewaking die dag en nacht zijn werk doet? Dome camera’s zijn verkrijgbaar met nachtzicht, zo hoeft u maar één bewakingscamera te kopen en heeft u dag en nacht scherp beeld.

Camerabewaking dome camera

Bullet camera

Wilt u met u camerabewaking inbrekers afschrikken? Kies dan voor een bullet camera. Deze camera is een stuk groter dan de mini en dome camera, maar heeft juist daardoor een preventieve werking. Zien inbrekers een bewakingscamera hangen? Dan denken ze wel twee keer na voordat ze naar binnen gaan en lopen ze liever een blok verder waar ze niet gezien worden. De camera is lang en het is duidelijk naar welke kant er gefilmd wordt. Ook bij deze camera heeft u de keus om voor één met nachtzicht te gaan, deze filmt tot wel 15 meter. Dit is uit te breiden met extra nachtzicht, hiermee filmt de camera tot wel 40 meter. U betaalt daar wel zo’n € 100 meer voor.

Camera sets

Heeft u een groot erf of wilt u aan alle kanten van uw huis camerabewaking laten plaatsen? Dan zijn camera sets de oplossing. U kiest een set die bij uw wensen past. 2, 8, 16 camera’s het kan allemaal. Hoe meer camera’s, hoe hoger de kosten, maar u profiteert dan wel van optimale camerabewaking. Wat krijgt u bij deze sets? Bewakingscamera’s, een recorder, kabels waarmee u de camera’s aansluit en de mogelijkheid om live mee te kijken op verschillende devices.

Bestuurbare camera

Wilt u een camera die zich niet op één punt richt, maar naar verschillende kanten filmt? Een bestuurbare camera biedt de oplossing. Hoe is deze camera bestuurbaar? Dit doet u gemakkelijk met een afstandsbediening. De camera stelt automatisch scherp en past zich aan aan het licht. De camera draait 360 graden en zoomt in tot zo’n 10 keer. Ook is het mogelijk om voorkeursposities in te stellen, om zo snel mogelijk te schakelen tussen de belangrijkste posities. Voor de beste camerabeveiliging kiest u dus voor een bestuurbare camera. Bestuurbare bewakingscamera’s worden steeds vaker particulier gebruikt.

Bestuurbare bewakingscamera

Draadloze versus analoge camerabewaking

Tegenwoordig heeft u bij camerabeveiliging te maken met de keuze tussen draadloos en analoog. Bij analoge camerabewaking wordt de camera aangesloten aan kabels. Liggen er al kabels waar de camera aangesloten kan worden? Kies dan voor analoog, omdat de camera’s dan aan het stroom zijn aangesloten en hoeft u zich geen zorgen te maken dat de batterijen leeg zijn. Moeten de kabels eerst getrokken worden voordat er een camera op aangesloten kan worden? Kies dan voor de draadloze variant. Bij kabels trekken komt veel hak- en breekwerk kijken. Het nadeel van een draadloos camerasysteem is dat u de batterijen op tijd moet vervangen, zodat u er zeker van bent dat de camera het altijd doet. De draadloze variant is over het algemeen iets duurder omdat deze verbonden moet worden met internet. Maar als u geen kabels heeft liggen, kost het hak- en breekwerk inclusief een bekabelde camera u meer dan wanneer u in die situatie voor draadloze camerabewaking kiest.

Bespaar op u camerabewaking

Door te kiezen voor camerabewaking beschermt u niet alleen uzelf en u spullen, maar schrikt u ook eventuele inbrekers af omdat zij liever niet gezien worden. Wilt u niet te veel betalen voor camerabewaking? Vergelijk dan voordat u met een specialist in zee gaat meerdere offertes. Wilt u dit wel, maar bent u bang voor de tijd die het kost om bij meerdere aanbieders een offerte aan te vragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul eenmalig onze offerteaanvraag in en ontvang in één klap gratis en geheel vrijblijvend tot wel 4 offertes van specialisten bij u in de buurt. De offertes ontvangt u al binnen 2 werkdagen. Door het vergelijken van de offertes bespaart u tot wel 40% op uw camerabewaking. Daarnaast betaalt u mogelijk minder voor uw inboedelverzekering wanneer uw woning het Politie Keurmerk Veilig Wonen heeft. Dan heeft u nog een extra zakcentje om wat leuks te gaan doen.

Camerabewaking offertes vergelijken