Camerabeveiliging

Er zijn verschillende manieren om uw huis te beveiligen. Een effectieve maatregel is het plaatsen van camerabeveiliging. U vraagt zich natuurlijk af wat uw opties zijn en wat deze opties kosten. Lees snel verder en ontdek de antwoorden op deze vragen.

Kosten camerabeveiliging

Er zijn verschillende opties om uw huis te beveiligen met een camera. Bent u benieuwd naar het prijskaartje? De gemiddelde kosten van camerabeveiliging vindt u in de onderstaande tabel.

Type camerabeveiligingGemiddelde prijs (incl. btw)
Dummy camera€ 10 - € 40
Draadloze camera€ 150 - € 400
Dome camera€ 150 - € 400
Analoge camera€ 200 - € 450
IP camera€ 250 - € 550

Voor de beste inbraakbeveiliging laat u meerdere camera’s plaatsen. Dit scheelt ook in het uiteindelijke bedrag: de montagekosten worden lager als u meerdere camera’s laat plaatsen, omdat u bespaart op de voorrijkosten. De kosten van een beveiligingscamera hangen niet alleen af van de hoeveelheid camera’s en de soort camera die u plaatst, maar ook van de specialist die u kiest. De prijs die u betaalt voor het aanschaffen en plaatsen van een beveiligingscamera verschilt per specialist tot wel 40%. Gaat u met de eerste de beste specialist in zee, dan is de kans groot dat u teveel betaalt voor uw camerabeveiliging. Vraag daarom gratis en geheel vrijblijvend binnen 2 minuten tot wel 4 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Deze offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. U ziet binnen enkele seconden wie uw klus het voordeligst uit kan voeren. Kies voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding en profiteer dit jaar nog van uw goed beveiligde woning.

Camerabeveiliging

Camerabeveiliging

Door het plaatsen van camerabewaking heeft u niet alleen dag en nacht zicht op wat er rondom uw huis gaande is, maar schrikt u ook inbrekers af. Camerabeveiliging heeft een preventieve werking, omdat inbrekers het liefst onzichtbaar te werk gaan. Zien zij een camera? Dan lopen ze liever een straat verder waar geen camerabeveiliging hangt. Door het combineren van een beveiligingscamera met een recorder, heeft u de mogelijkheid de beelden op te slaan en ze later terug te kijken. Handig voor als u een avond weg bent geweest of een lange vakantie achter de rug heeft en een inbreker zijn slag heeft geslagen. U heeft de keuze uit verschillende soorten camera’s:

  • dummy camera
  • draadloze camera
  • dome camera
  • analoge camera
  • IP camera

Camerabeveiliging veilig in huis

Dummy camera

Een dummy camera is geen echte camera, maar omdat de dummy camera’s zo erg op echte beveiligingscamera’s lijken hebben ze een preventieve werking. Zo is een dummy een goedkope manier van camerabeveiliging als u deze alleen wilt aanschaffen om inbrekers af te schrikken. Dummy camera’s zijn nauwelijks van echt te onderscheiden.

Draadloze camera

Het voordeel van een draadloze camera is dat er geen draden getrokken hoeven te worden om de camera aan te sluiten. Met draadloze camerabeveiliging is het aantal camera’s op een later moment makkelijk uit te breiden. Het voordeel van draadloze camera’s is dat ze op batterijen werken en dus zelfs als de stroom uitvalt nog betrouwbaar zijn. Dit is ook meteen een nadeel, u moet af en toe de batterijen vervangen. Gaat u binnenkort verhuizen? Een draadloze camera is makkelijk mee te nemen.

Camerabeveiliging huis

Dome camera

Een dome camera is een camera in een bol. Hierdoor is niet te zien welke kant de dome camera filmt. De meeste dome camera’s kunnen niet draaien tijdens het filmen. Tijdens de montage is het mogelijk de camera te draaien, zodat het precies richt op het punt waar u zicht op wilt hebben. Dit geldt hetzelfde voor het inzoomen van de camera. Wilt u wel de mogelijkheid hebben dat de dome draait en inzoomt? Kies dan voor een ‘speed’ dome camera, deze kunnen dat wel. De prijs hiervoor begint bij zo’n € 400. Vindt u een camera geen mooi gezicht? Kies dan voor een dome camera, deze is kleiner en daarom minder opvallend dan andere soorten camerabeveiliging.

Dome camera

Analoge camera

Een analoge camera is budgetvriendelijk, maar geeft minder scherp beeld dan bijvoorbeeld een IP camera. Een analoge camera sluit u aan op een recorder, waardoor de informatie achteraf te bekijken is. Heeft u behoefte aan een betrouwbare camera die niet te duur is? Kies dan voor een analoge camera als beveiligingscamera.

IP camera

Een IP camera, ook wel een netwerkcamera genoemd, is de perfecte beveiligingscamera als u zeer gedetailleerde beelden wilt hebben. IP camera’s hebben allemaal full HD-beeld. Tegenwoordig wordt veel informatie op internet opgeslagen. Het is nu ook mogelijk om de beelden die afkomstig zijn van de camerabeveiliging op te slaan in de ‘cloud’, in plaats van op een recorder. Zo is het mogelijk om vanaf elk device waar u internet op heeft de beelden te bekijken. IP camera’s zijn zowel draadloos, dan komen de beelden binnen via WiFi, als bedraad verkrijgbaar, dan komen de beelden via de kabel binnen.

Infraroodcamera’s

Wilt u niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts verzekerd zijn van de beste beelden? Kies dan voor een infraroodcamera. Infraroodcamera’s worden ook wel warmtebeeldcamera’s genoemd. Zelfs als het helemaal donker is geeft deze camera nog goed beeld. Een infraroodcamera is een goede optie als u op zoek bent naar camerabeveiliging voor in de nacht. Tegenwoordig hebben steeds meer camera’s deze functie en heeft u aan één camera genoeg. Maar heeft u nog een oude camerabeveiliging? Dan zit de infrarood functie er nog niet bij. De prijs van een infraroodcamera begint bij zo’n € 230.

Kies voor een camera met een keurmerk

Om er zeker van te zijn dat u een beveiligingscamera kiest die goed en veilig functioneert, is het altijd verstandig om te kijken naar keurmerken. Denk bijvoorbeeld aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Hierdoor weet u ook direct dat de camera die u kiest veilig met uw camerabeelden omgaat.

Bespaar op uw camerabeveiliging

Heeft u al vaker over een camerasysteem nagedacht en vindt u het nu echt tijd worden? Bekijk dan de mogelijkheden en bepaal waar uw voorkeur naar uitgaat. Het is altijd slim om advies in te winnen bij een specialist, maar let op, laat niet de eerste de beste specialist uw klus uitvoeren. Vergelijk altijd de prijzen van meerdere specialisten om te voorkomen dat u teveel betaalt voor uw camerabeveiliging. Denkt u dat dit veel tijd kost? Bij ons niet. Vraag gratis en geheel vrijblijvend tot wel 4 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Het aanvragen van deze offertes kost u maar 2 minuten en doet u thuis lekker vanuit uw luie stoel. De offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. Vergelijk in één oogopslag de offertes en bespaar tot wel 40% op uw camerabeveiliging.

Camerabeveiliging offertes vergelijken