Camerasysteem

Met een camerasysteem kunt u uw terrein goed bewaken. Er zijn verschillende camera’s die vele mogelijkheden bieden. In dit artikel bespreken we deze camerasystemen en de bijbehorende prijzen.

Prijzen camerasystemen

Camerasystemen zijn globaal te onderscheiden in twee systemen. Dat zijn de analoog en de IP-camerasysteem. Onderstaand de gemiddelde prijzen van de camerabewakingsets waaruit u kunt kiezen:

Type camerabewaking setKosten
Analoge set met 1 camera€ 300 - € 450
Analoge set met 2 camera's€ 350 - € 500
Analoge set met 4 camera's€ 600 - € 900
IP systeem met 1 camera€ 500 - € 650
IP set met 2 camera's€ 600 - € 900
IP set met 4 camera's€ 800 - € 1.300

Een analoog of IP-camerasysteem is altijd uit te breiden met meerdere camera’s. De prijzen van een camerasysteem zijn dan ook afhankelijk van de hoeveelheid camera’s en de extra functies die u geïnstalleerd wilt hebben. De prijzen zijn basis prijzen en is exclusief installatie. Voor beide camerasystemen kunt u kiezen of u gaat voor meerdere camera’s. Laat u altijd goed adviseren door een specialist en vraag offertes aan, want door meerdere offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op uw camerasysteem.

Intelligente camerasystemen

Een passend camerasysteem kan ervoor zorgen dat uw huis, bedrijf of werkplaats voorzien is van extra beveiliging. Maar wat is een camerasysteem eigenlijk? Een camerasysteem bestaat uit minimaal 1 camera en een ‘server’ die de beelden opslaat. Hierdoor kunt u later de beelden terugkijken, maar ook live meekijken op de plaats waar u de camera heeft hangen.

Bekijk live-beelden

Tegenwoordig worden camerasystemen steeds intelligenter en bieden ze steeds meer mogelijkheden. Met sommige camerasystemen kunt u waar u ook bent live-beelden bekijken. Dit betekent dat u toegang heeft tot uw camerasysteem overal ter wereld, en bent u dus niet niet afhankelijk van een vaste locatie. U kunt dus ook op afstand de beelden bekijken. Het is dan niet noodzakelijk een monitor naast uw recorder te hebben. Dit zorgt voor flexibiliteit. In de praktijk zijn camerasystemen te onderscheiden in twee soorten en dat zijn de analoog camerasystemen en de IP camerasystemen. Het onderscheid tussen een analoge en IP camera’s is de manier waarop de bewakingscamera het videosignaal verzendt.

Soorten camerasystemen

Er zijn twee soorten camerasystemen:

  • Analoog camerasysteem
  • IP camerasysteem

Camerasysteem

Analoog

Dit is een camerasysteem dat gebruik maakt van een coax-kabel. Dit betekent dat de camera’s worden aangesloten op een harddiskrecorder die ervoor zorgt dat de beelden worden opgenomen. Dit heeft als gevolg dat u de beelden op een rustig moment kunt terugkijken. Op de harddiskrecorder kunnen er 4, 8 of 16 camera’s worden aangesloten.

IP

Een IP-camerasysteem is een stand-alone apparaat waarmee u live beelden kunt bekijken. Met stand-alone wordt bedoeld dat het apparaat als het ware zelfstandig functioneert waardoor u overal toegang heeft tot dit netwerk. Met de installatie wordt een IP- camerasysteem verbonden aan uw eigen computernetwerk of aan een ander bestaand netwerk. Voordeel daarvan is dat het IP-camerasysteem een mobiel apparaat is en makkelijk te verplaatsen en dat zorgt ervoor dat de installatie soepel verloopt. Een ander voordeel is dat u op afstand de digitale beelden kunt bekijken. De software van dit type camera wordt dan ook op een windows pc of server geïnstalleerd. Om de live beelden te bekijken hoeft er dus geen gebruik gemaakt te worden van software. De camera wordt namelijk net als een internetpagina benaderd. Het IP-camerasysteem kan altijd worden uitgebreid met extra functies en meerdere camera’s. De IP-camerasystemen zijn voornamelijk geschikt voor grotere bedrijfspanden.

Verschillende voordelen

Elk type camerasysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het onderscheid tussen een analoge en IP camera’s is de manier waarop de bewakingscamera het videosignaal verzendt. Het zijn ieder verschillende systemen met verschillende kenmerken:

Analoge camerasysteem kenmerkt zich door:

  • Eenvoudige installatie
  • Zeer budgetvriendelijk
  • Zeer goede prestaties, ook bij wisselend licht

De analoge camera kenmerkt zich door een eenvoudige installatie, voordelige prijs en het aanpassingsvermogen bij wisselende lichtomstandigheden. Wel blijft van een analoge camera de resolutie beperkt tot ongeveer 0,4 megapixel. Dit zorgt ervoor dat het analoge camerasysteem minder geschikt is voor gedetailleerde toepassingen.

IP-camerasysteem kenmerkt zich door:

  • Aansluitbaar op uw eigen netwerk
  • Met meerdere personen de beelden bekijken
  • Scherpe beelden

De IP-camerasystemen heeft een aantal voordelen. Zoals dat u met meerdere personen de beelden kunt bekijken. Dit kunt u op uw laptop, tablet of smartphone doen. Daarnaast biedt een IP-camerasysteem de mogelijkheid scherpe beelden te produceren.

Camerasysteem

Plaatsing

U vraagt zich wellicht af waar u het beste een camerasysteem kunt plaatsen. Als u een camerasysteem gaat aanschaffen is het handig om te weten op welk plek u de camerasysteem wilt hebben. Een aantal tips:

  • Plaats de camera zodat het met het licht meekijkt
  • Plaats een camera bij de in- en uitgang

Plaats de camera zodat het met het licht meekijkt voor beter beeld. Door de camera bij een in- of uitgang te plaatsen houdt u zicht op de situatie. Daarnaast zijn er veel camerasysteem specialisten die u meer advies kunnen geven over waar en hoe u het beste een camerasysteem kunt gebruiken. Wilt u in contact komen met ervaren en betrouwbare installatiebedrijven? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Draadloze alarminstallatie

Wellicht bent u op zoek naar een ander type beveiliging en biedt de draadloze alarminstallatie een uitkomst. Dit is een alarminstallatie die draadloos wordt opgeleverd en dus geen hak en breekwerk met zich meebrengt. Een draadloze alarminstallatie moet gebruiksvriendelijk zijn, zodat alle gezinsleden met het systeem overweg kunnen. Een draadloze alarminstallatie heeft de mogelijkheid om uitgebreid te worden naar wens, ook nadat de aanschaf heeft plaatsgevonden. Wilt u hulp bij het aanschaf van een draadloze alarminstallatie? Tegenwoordig zijn er veel alarmspecialisten die deze diensten aanbieden en u kunnen adviseren in het maken van de juiste keuze. Een draadloze alarminstallatie heeft u vanaf € 200.

Vraag offertes aan

Camerasystemen zijn te onderscheiden in digitaal en analoog. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken komt u erachter in welk camerasysteem u zich het beste kunt vinden. Daarnaast biedt het vergelijken van offertes u ook de mogelijkheid om tot wel 40% te besparen. Er kan een flink prijsverschil zitten in de diverse camerasystemen en de aanbieders hiervan. Door meerdere offertes goed door te nemen en met elkaar te vergelijken is het mogelijk dat u een passend camerasysteem vindt die aansluit bij uw wensen. Een ander voordeel is dat u al binnen twee werkdagen reacties van 4 betrouwbare bedrijven bij u in de buurt krijgt. U kunt uw camerasysteem dus niet alleen voordelig, maar ook snel laten plaatsen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan.

Camerasysteem offertes vergelijken