Inbraakbeveiliging

Heeft u in uw huis ook al uw vertrouwde spullen? U wilt niet dat iemand daar zonder toestemming bij kan. Zorg daarom voor goede inbraakbeveiliging. Lees hier alles over de mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

Kosten inbraakbeveiliging

Wilt als u terugkomt van een avondje uit niet bang zijn dat er spullen weg zijn? Zorg dan voor goede inbraakbeveiliging. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw huis te voorzien van inbraakbeveiliging. In de onderstaande tabel ziet u de opties en de gemiddelde prijzen.

Type inbraakbeveiliging
Gemiddelde prijs (incl. btw)
BuitenverlichtingVanaf € 50
Hang- en sluitwerk: ramen€ 40 - € 75
Hang- en sluitwerk: deuren€ 100 - € 300
Camerabewaking€ 250 - € 550
Alarminstallatie€ 750 - € 1.700

De exacte kosten van inbraakbeveiliging hangen af van uw persoonlijke wensen. Voorziet u bijvoorbeeld 2 deuren en 3 ramen van hang- en sluitwerk, ga dan uit van zo’n € 580. Gaat u liever voor een alarminstallatie in combinatie met camerabewaking bij de voordeur? Ga dan uit van een totaalprijs van rond de € 800. De prijs hangt niet alleen af uw eigen keuzes, maar ook van de specialist door wie u de klus laat uitvoeren. De specialist bij u om de hoek vraagt voor het plaatsen van camerabewaking wel € 550 terwijl een specialist 15 kilometer verderop dezelfde klus uitvoert voor € 450. Door het vergelijken van meerdere offertes bespaart u tot wel 40%. Vraag daarom hier gratis en geheel vrijblijvend binnen 2 minuten tot wel 4 offertes aan bij specialisten bij u in de buurt. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis, waarna u ziet welke specialist de klus het goedkoopst uitvoert. Binnen een mum van tijd profiteert u van goede én voordelige inbraakbeveiliging.

Inbraakbeveiliging offertes vergelijken

Soorten inbraakbeveiliging

Er zijn verschillende soorten inbraakbeveiliging waar u uit kunt kiezen. Heeft u een beperkt budget? Met buitenverlichting en hang- en sluitwerk voorziet u uw woning met weinig geld van woonhuisbeveiliging. Wilt u niets minder dan de beste beveiliging? Dan zijn luxere opties als camerabewaking of een alarminstallatie de perfecte keuze voor u. De keuze is geheel aan u. Lees hier meer over de voordelen van de verschillende mogelijkheden.

 • buitenverlichting
 • hang- en sluitwerk: ramen
 • hang- en sluitwerk: deuren
 • camerabewaking
 • alarminstallatie

Buitenverlichting

Het is 3 uur ‘s nachts, uw buurt is stil en uw achterdeur donker en volledig buiten het zicht. Dit is de ideale situatie voor inbrekers om hun slag te slaan. Gelukkig steekt u hier eenvoudig een stokje voor. Met buitenverlichting maakt u inbrekers zichtbaar. Inbrekers willen niet in het zicht hun klus klaren, dus gaan ze liever ergens een poging wagen waar ze niet gezien worden. Door te kiezen voor buitenverlichting als inbraakbeveiliging houdt u niet alleen inbrekers op afstand, maar voorkomt u ook dat u in het donker naar het sleutelgat staat te zoeken wanneer u laat thuiskomt. Kies voor een lamp met bewegingssensor, dan heeft u licht op de momenten dat u het nodig heeft, zonder dat de lamp de hele dag onnodig brandt.

Inbraakbeveiliging buitenverlichting

Hang- en sluitwerk: ramen

Dieven komen niet alleen via de benedenverdieping naar binnen maar ook via boven. Zij komen boven door te klimmen op losstaande kliko’s in de tuin, zet deze daarom altijd vast. Beveilig uw ramen door gekeurd hang- en sluitwerk te gebruiken. Goedgekeurd hang- en sluitwerk is voorzien van het SKG-keurmerk. Zorg voor goede inbraakbeveiliging door alle ramen, zowel op de benedenverdieping als de bovenverdieping, te voorzien van hang- en sluitwerk. Kies bijvoorbeeld voor veiligheidsscharnieren en raamboompjes die afsluitbaar zijn.

Hang- en sluitwerk: deuren

Voor goede inbraakbeveiliging beveiligt u niet alleen uw ramen goed, maar ook uw deuren. Heeft u een balkon? Vergeet vooral de deur hiervan niet. Deuren moeten worden voorzien van dievenklauwen of veiligheidsscharnieren voor het hangwerk. Voor het sluitwerk heeft u keuze uit verschillende soorten sloten. Vindt u sloten geen mooi gezicht? Kies voor sloten in de deur, zodat u deze amper ziet. Houdt u van een antieke uitstraling? Ga dan voor een ouderwets oplegslot.

Camerabewaking

Een andere manier om om uw huis van inbraakbeveiliging te voorzien is door het plaatsen van camerabewaking. Met camerabewaking heeft u 24 uur per dag, 7 dagen in de week zicht op wat er rondom uw huis gebeurt. Door uw camera aan te sluiten op een recorder heeft u de mogelijkheid om achteraf terug te kijken. Mocht er iets zijn gebeurd in de tijd dat u weg was, heeft u zicht op de daders. Een ander voordeel is dat een camera preventief werkt. Zien inbrekers een camera? Dan lopen ze liever een paar huizen verder naar waar ze niet gezien worden.

Inbraakbeveiliging camerabewaking

Alarminstallatie

Door het plaatsen van een alarminstallatie, krijgt u een waarschuwing als er iemand uw huis in probeert te komen. Komt er een inbreker binnen? De alarminstallatie merkt dit meteen, waarschuwt u of de alarmcentrale en slaat luid alarm waardoor de inbreker afgeschrikt wordt. Bij het plaatsen van een alarminstallatie als inbraakbeveiliging krijgt u meestal een sticker. Plak deze op het raam, dan denken inbrekers wel twee keer na voordat ze een poging doen.

Keurmerken

Kiest u voor inbraakbeveiliging, houd dan rekening met de volgende keurmerken:

 • Stichting Kwaliteit Gevelbouw
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen

Stichting Kwaliteit Gevelbouw

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG), controleert hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid. Het hang- en sluitwerk wat goedgekeurd wordt, wordt voorzien van 1, 2 of 3 sterren.

 • 1 ster: niet zelfstandig inbraakwerend. Hierbij moet nog minstens één goedgekeurd onderdeel van hang- en sluitwerk bij om het inbraakwerend te maken
 • 2 sterren: tot 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
 • 3 sterren: tot 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

3 of 5 minuten lijkt misschien een korte tijd, maar hoe langer het duurt om binnen te komen, hoe groter de kans dat de poging wordt gestaakt. Inbrekers gaan het liever ergens anders proberen waar geen goede inbraakbeveiliging is.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat ervoor zorgt dat de veiligheid in woningen verbeterd wordt. Bij woningen met het PKVW is de kans op inbraken tot 90% minder dan bij huizen zonder het keurmerk. Om een certificaat te krijgen moet uw huis voldoen aan een aantal eisen:

 • Bereikbare deuren moeten in het zicht, verlicht en tenminste 3 minuten inbraakwerend zijn.
 • Bereikbare ramen en ventilatieopeningen moeten tenminste 3 minuten inbraakwerend zijn.
 • Bereikbare kelderramen, luiken, lichtkoepels en dakramen moeten tenminste 3 minuten inbraakwerend zijn.
 • Op elk vloerniveau moet tenminste 1 rookmelder aanwezig zijn.
 • Bewoners worden geïnformeerd over gebruik voorzieningen en vluchtroutes bij brand.

Voldoet u aan de eisen om een certificaat te krijgen? Dan vraagt u het certificaat aan op de site van politiekeurmerk en komt er een controleur kijken of uw inbraakbeveiliging genoeg is voor het PKVW-certificaat.

Bespaar op uw inbraakbeveiliging

Bent u niet zeker of u goede inbraakbeveiliging heeft of wilt u uw huis beter beveiligen? Een specialist vertelt u met welke maatregelen uw huis goede inbraakbeveiliging heeft. Door u huis inbraakproof te maken gaat u elke avond met een gerust hart naar bed. Wilt u goede inbraakbeveiliging, maar hier niet de hoofdprijs voor betalen? Vergelijk dan eerst verschillende offertes voordat u met een specialist in zee gaat. De ene specialist vraagt € 600 voor het plaatsen van een alarminstallatie, terwijl een specialist 5 kilometer verderop daar maar € 500 voor vraagt. Vul ons offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 4 offertes van specialisten bij u in de buurt. Het aanvragen van de offertes kost maar 2 minuten van uw tijd. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op uw inbraakbeveiliging.

Inbraakbeveiliging gezin