Huisbeveiliging

Heeft u veel spullen in huis met waarde? Aan uw sieraden, elektronica en meubels in uw huis bent u op welke manier dan ook gehecht. U wilt niet dat deze spullen door wildvreemden worden meegenomen. Lees hier alles over de kosten van huisbeveiliging en ontdek op welke manier u uw huis het beste beveiligt.

Kosten woonhuisbeveiliging

Er zijn verschillende manieren om uw huis te beveiligen. Welk prijskaartje hangt aan goede huisbeveiliging? Kijk voor de gemiddelde prijzen in de onderstaande tabel.

Type huisbeveiligingGemiddelde prijs per stuk (incl. btw)
Brandbeveiliging€ 50 - € 150
Hang- en sluitwerk€ 70 - € 200
Camerabewaking€ 750 - € 1.700
Alarminstallatie€ 250 - € 600

Door te kiezen voor woonhuisbeveiliging beschermt u niet alleen uw spullen, maar ook uzelf. Veel mensen slapen slecht na een inbraak en hebben de angst dat het nog een keer gaat gebeuren. Kies er dus nu voor om uw huis te beveiligen en ga voortaan met een gerust hart naar bed. De prijs die u betaalt voor uw woonhuisbeveiliging hangt niet alleen af van de soort huisbeveiliging die u kiest, maar ook van de specialist waarmee u in zee gaat. De prijzen die verschillende specialisten vragen lopen namelijk flink uiteen. De specialist bij u om de hoek vraagt misschien € 600 voor het plaatsen van een alarminstallatie, terwijl een specialist 10 kilometer verderop slechts € 400 rekent. Door vooraf offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw huisbeveiliging. Vraag snel, gratis en geheel vrijblijvend tot wel 4 offertes aan van specialisten bij u in de regio. De offertes ontvangt u al binnen 2 werkdagen. Vergelijk de offertes van betrouwbare specialisten in uw buurt en ontdek welk bedrijf uw klus tegen de beste prijs uitvoert.

Soorten huisbeveiliging

U kiest voor huisbeveiliging en u wilt weten welke mogelijkheden er zijn? Lees snel verder om achter de voordelen te komen van:

  • brandbeveiliging
  • hang- en sluitwerk
  • camerabewaking
  • alarminstallatie

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging is één van de maatregelen die u kunt nemen als woonhuisbeveiliging. Goede brandbeveiliging is onmisbaar in iedere woning. Door uw huis te beveiligen tegen brand, beschermt u uzelf en alle spullen in uw huis. Brand kan op verschillende plekken in huis ontstaan. Heeft u per ongeluk de broodrooster aan laten staan en gaat het om een kleine keukenbrand? Deze kunt u waarschijnlijk zelf blussen als u er snel bij bent. Zorg daarom altijd voor een branddeken in de keukenkast en een brandblusser in de buurt. Verder raden wij voor goede woonhuisbeveiliging aan om op elke verdieping tenminste één rookmelder te plaatsen. Deze detecteert rook en waarschuwt u in het geval van brand. Test elk jaar of de rookmelder nog werkt. Geeft de rookmelder aan dat de batterijen bijna leeg zijn? Vervang deze dan meteen, zodat u zeker weet dat de rookmelder blijft werken en uw woningbeveiliging optimaal is.

Huisbeveiliging familie

Hang- en sluitwerk

Hangwerk zijn de materialen die uw ramen en deuren laten ‘hangen’, zoals scharnieren. Het sluitwerk zijn de sloten en schuiven waarmee u de ramen en deuren afsluit. Voor huisbeveiliging is het belangrijk om goed hang- en sluitwerk te plaatsen. Indringers zijn het liefst zo snel mogelijk binnen. Hoe beter uw hang- en sluitwerk is hoe langer het duurt om binnen te komen en hoe eerder de poging gestaakt wordt.

Goedgekeurd hang- en sluitwerk

Goedgekeurd hang- en sluitwerk is voorzien van het SKG-keurmerk. Dit betekent dat het hang- en sluitwerk is getest op sterkte en duurzaamheid. Op het keurmerk staan 1, 2 of 3 sterren:

  • 1 ster: standaard inbraakwerend
  • 2 sterren: zwaar inbraakwerend
  • 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend

Heeft u hang- en sluitwerk met 1 ster? Deze is niet zelfstandig inbraakwerend. Om het inbraakwerend te maken heeft uw raam of deur tenminste 2 onderdelen van goedgekeurd hang- en sluitwerk met 1 ster nodig. Hang- en sluitwerk voorzien van 2 sterren is tot 3 minuten zelfstandig inbraakwerend. Is uw huis voorzien van hang- en sluitwerk met 3 sterren? Dan is dit tot wel 5 minuten zelfstandig inbraakwerend. Dit lijkt misschien niet erg lang, maar als een inbreker uw huis probeert binnen te komen telt elke seconde. Voor de beste huisbeveiliging kiest u voor hang- en sluitwerk voorzien van 3 sterren.

Hang en sluitwerk huisbeveiliging

Camerabewaking

Camerabewaking wordt steeds vaker als huisbeveiliging bij particulieren gebruikt. Met camerabewaking kijkt u binnenshuis wat er buiten aan de hand is en belt u bij een verdachte situatie het noodnummer. Camerabewaking werkt niet alleen op die manier preventief, als inbrekers een camera zien lopen ze liever naar een huis verderop waar ze niet gezien worden. Maar ook als u er niet bent, geeft een camera met opnamefunctie u de kans om achteraf te bekijken wat er is gebeurd. Mocht het toch tot een inbraak komen dan heeft u de daders op beeld en kan hun identiteit worden achterhaald.

Alarminstallatie

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Door het plaatsen van een alarminstallatie als woonhuisbeveiliging maakt u het inbreken in uw huis een stuk lastiger. Komt er een inbreker bij u binnen via de achterdeur? De alarminstallatie merkt dit, stuurt een signaal naar de alarmcentrale of naar u en de alarminstallatie maakt een luid lawaai om de inbreker af te schrikken. Daarnaast werkt een alarminstallatie ook preventief. Heeft u een alarmsysteem? Meestal krijgt u daar een sticker bij, plak deze op het ramen en inbrekers zullen wel 2 keer nadenken.

Korting op uw inboedelverzekering

Iedereen houdt van besparen. U toch ook? Sommige verzekeraars bieden korting aan op de inboedelverzekering als uw huis voorzien is van goede woningbeveiliging. Niet iedere verzekeraar biedt deze mogelijkheid aan, dus vraag dit altijd na. Ook stelt elke verzekeraar andere eisen, dit is op de website van de verzekeraar te vinden. Kies voor goede huisbeveiliging en bespaar daarmee elke maand op uw verzekering.

Bespaar op uw huisbeveiliging

Door te kiezen voor woonbeveiliging maakt u de kans een stuk kleiner dat er bij u wordt ingebroken of dat er een enorme brand ontstaat. Het beveiligen van uw huis is maatwerk, het verschilt per huis en hangt af van de wensen die u zelf heeft. Advies over de beste beveiliging voor uw huis wint u in bij een beveiligingsbedrijf. De prijs die beveiligingsbedrijven hanteren voor het plaatsen van huisbeveiliging verschilt. Vul daarom gratis en geheel vrijblijvend binnen 2 minuten een offerteaanvraag in en ontvang tot wel 4 offertes binnen 2 werkdagen. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaart u tot wel 40%. Het bespaarde geld steekt u bijvoorbeeld lekker in een gezellige een avond uit met het hele gezin, waarna u natuurlijk thuiskomt in uw perfect beveiligde huis.

Huisbeveiliging offertes vergelijken