Inbraakalarm in huis

Bent u op zoek naar een inbraakalarm voor uw huis? Breng uw wensen in kaart en kies voor de best passende optie voor inbraakalarm.

Kosten inbraakalarm in huis

Wilt u uw huis beveiligen met een inbraakalarm? Door de toenemende criminaliteit is inbraakalarm voor uw huis geen luxe meer maar een noodzaak geworden. De kosten van een inbraakalarm systeem voor uw huis variëren. Dit komt omdat de prijs afhankelijk is van de extra functies die u geïnstalleerd wilt hebben.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs bij erkende specialisten (incl. plaatsing en btw)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

Daarnaast kunnen de kosten van een alarmsysteem afhankelijk zijn van de extra functies die u geïnstalleerd wilt hebben, zoals bijvoorbeeld extra sensoren. Een losse bewegingsmelder kost gemiddeld € 20 per stuk. Zo hebt u dus vanaf € 300 een draadloze basis alarminstallatie in huis, en kunt u voor € 20 per stuk extra bewegingssensoren hieraan toevoegen. Let wel op dat deze prijzen exclusief btw zijn en zonder installatie. Vraag altijd eerst offertes aan, want door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kiest u voor de voordeligste prijs een inbraakalarm dat het best past bij uw huis.

Een inbraakalarm voor uw huis

Het installeren van een inbraakalarm is een van de vele manieren om uw huis van beveiliging te voorzien. Een alarmsysteem dat van buitenaf zichtbaar is, schrikt inbrekers af en zorgt voor een inbraakwerend effect. Een inbraakalarm kan een luid alarmsignaal afgeven of een signaal naar een centrale meldkamer versturen. Inbraakalarmsystemen zij er in veel varianten, maar de belangrijkste categorieën zijn:

Inbraakalarm in huis

Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen zijn interessant voor particulieren. Dit komt omdat deze alarmsystemen makkelijk te plaatsen zijn in bestaande en in afgewerkte panden. Een ander voordeel is dat deze systemen communiceren via geluidsgolven. De frequentie waarop dit gebeurt is vrij van storingen. Tot slot is draadloos inbraakalarm ook eenvoudig uit te breiden met extra sensoren, wat dit dus een flexibel systeem maakt.

Bekabelde alarmsystemen

Een bekabeld alarmsysteem maakt gebruik van kabels om de verschillende sensoren en camera’s onderling te verbinden. Het voordeel van dit inbraakalarm is dat het voordeliger is in aanschafprijs dan de draadloze variant. Aangezien bekabelde alarmsystemen moeilijker zijn te installeren en niet eenvoudig zijn uit te breiden, kiezen veel consumenten tegenwoordig toch voor draadloos inbraakalarm.

Hybride alarmsystemen

Met hybride alarmsystemen worden systemen aangeduid die bestaan uit een combinatie van draadloze en bekabelde alarmsystemen. Dat maakt dit type redelijk eenvoudig is te installeren en flexibel is uit te breiden, en dat u toch niet de hoofdprijs betaalt zoals bij een volledig draadloos systeem. Een hybride inbraak heeft u vanaf € 220 in huis. Houd er wel rekening mee dat u dit systeem dan zelf moet installeren. Voor een professionele installatie wordt een meerprijs gerekend, die verschilt per alarminstallateur.

Sensoren

Een sensor is een kunstmatige uitvoering van een zintuig. Er zijn veel verschillende typen sensoren. U kunt denken aan een brandalarm, bewegingsmelders, watermelders en magneetcontacten. Draadloze sensoren zijn makkelijk te koppelen aan een basis alarmsysteem. De kosten van verschillende soorten sensoren beginnen bij € 20 en kunnen oplopen tot € 150.

Voorzorgsmaatregelen

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een inbraakalarm in huis, is het goed om te bedenken dat er ook andere voorzorgsmaatregelen zijn die uw huis minder kwetsbaar maken voor inbraakrisico. Zijn bijvoorbeeld alle ramen en deuren die eenvoudig te bereiken zijn voorzien van goed hang- en sluitwerk? En zorgt u ervoor dat uw huis tijdens een vakantie nog wel een bewoonde indruk maakt? Met een aantal simpele gedragsaanpassingen, die niets hoeven te kosten, is uw huis al beter beveiligd tegen inbraak.

Inbraakalarm in huis hang en sluitwerk

Vraag een offerte aan

Zoals eerder al gezegd, verschillen de prijzen voor inbraakalarm en de installatie van alarmsystemen sterk per alarmspecialist. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u dan ook veel geld besparen. Vraagt u nu offertes aan, dan ontvangt u binnen twee werkdagen reactie van maximaal 4 beveiligingsbedrijven bij u uit de buurt. Door slim te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van een inbraakalarm voor uw huis. Daarnaast ontvangt u mogelijk ook nog eens een korting op uw inboedelverzekering.