Inbraakpreventie

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Beveilig uw huis daarom goed en doe er alles aan om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Lees hier wat inbraakpreventie u gaat kosten en bekijk de beste mogelijkheden.

Kosten inbraakpreventie

Inbraakpreventie wordt gedaan door bouwkundige maatregelen, zoals het plaatsen van hang- en sluitwerk of een hekwerk, maar ook door minder ingrijpende maatregelen, zoals het plaatsen van een anti-inbraakstrip. Wat dit u gaat kosten hangt af van welke type inbraakpreventie u gebruik gaat maken.

Type inbraakpreventie:
Gemiddelde kosten (incl. btw)Gemiddelde montagekosten (incl. btw) Bijzonderheden
Hang- en sluitwerk: raam€ 20 - € 50€ 60 - € 200
Hang- en sluitwerk: deur€ 45 - € 140€ 60 - € 200
Alarminstallatie € 150 - € 800€ 150 - € 300 Van minimale kosten bij een basispakket tot maximale kosten bij een uitgebreid pakket.
Hekwerk (per m²)€ 50 - € 120€ 10 - € 30
Gelaagd glas (per m²) € 60 - € 100€ 40 - € 90
Anti-inbraakstrip€ 50 - € 120€ 60 - € 200

De prijs van inbraakpreventie hangt niet alleen af van de soort inbraakpreventie die u kiest, maar ook van de specialist die u in de arm neemt. Prijzen van specialisten lopen erg uiteen, daarom is het belangrijk om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Het kost u natuurlijk veel tijd om bij elke specialist apart offertes aan te vragen. Gelukkig kan het aanvragen van meerdere offertes een stuk sneller én makkelijker. Vul onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 4 offertes van specialisten bij u in de buurt. Het aanvragen van offertes is gratis én geheel vrijblijvend.Vergelijk de offertes goed en bespaar tot wel 40% op uw inbraakpreventie.

Inbraakpreventie bord

Soorten inbraakpreventie

Na uw besluit om te kiezen voor inbraakpreventie, komt de volgende keuze aan bod. Wat voor soort inbraakpreventie past bij mij? Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • hang- en sluitwerk
 •  alarminstallatie
 •  hekwerk
 •  gelaagd glas
 •  anti-inbraakstrip

Een combinatie van verschillende soorten inbraakpreventie is het beste. Zo voorziet u uw huis optimaal van beveiliging.

Hang- en sluitwerk

Het hangwerk is het materiaal waarmee beweegbare elementen, denk aan ramen en deuren, aan uw huis vastgemaakt worden, bijvoorbeeld de scharnieren. Denk bij sluitwerk aan alle sloten waarmee u ramen en deuren op slot doet. Goed hang- en sluitwerk is belangrijk om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe langer het duurt voordat de inbreker in uw huis is, hoe groter de kans dat de inbreker afhaakt. Hang- en sluitwerk is dus een belangrijk onderdeel van inbraakpreventie. Wilt u het beste hang- en sluitwerk, kies dan voor sloten met het SKG-keurmerk. Dit zijn door de politie goedgekeurde sloten. De sloten zijn verkrijgbaar met 1, 2 of 3 sterren. Hoe beter het slot, hoe meer sterren het slot heeft. Een SKG-slot met 2 sterren is 3 minuten inbraakwerend en een slot met 3 sterren is wel 5 minuten inbraakwerend. Wilt u de beste inbraakpreventie voor uw woning? Kies dan voor een SKG-gekeurd slot met 3 sterren.

SKG keurmerk

Alarminstallatie

Kiest u voor een alarminstallatie als inbraakpreventie, dan heeft u de keuze uit:

 •  bekabeld
 •  draadloos
 •  hybride

Bij een bekabelde en draadloze alarminstallatie heeft u de mogelijkheid om voor basis te kiezen of voor uitgebreid. Denk bij een basispakket aan:

 • bewegingsdetectoren: Een bewegingsdetector signaleert bewegingen. Deze kan aangesloten zijn op de buitenverlichting of op de alarminstallatie.
 • raammagneten: Als het raam open gaat wanneer de alarminstallatie is ingeschakeld gaat het alarm af en krijgt u een melding.
 • sirene: De sirene gaat af als de raammagneten of de bewegingsdetector iets signaleren.

Bij een uitgebreid pakket moet u denken aan de volgende extra’s bovenop het basispakket:

 • glasbreukdetector: Een glasbreukdetector geeft een signaal als het glas in uw woning is gebroken.
 • brandmelder: De brandmelder geeft een waarschuwing wanneer er rook in de buurt van de melder komt.
 • afstandsbediening: Met de afstandsbediening schakelt u de alarminstallatie vanaf iedere willekeurige plek aan en uit.
 • beveiligingscamera: Met een beveiligingscamera kijkt u achteraf of zelfs live wie er in de buurt van uw huis is geweest.

U heeft de mogelijkheid om een alarmsysteem in het huis te plaatsen, maar ook buitenshuis. Het voordeel van buitenshuis is dat het de inbreker afschrikt en dat er nog ingegrepen kan worden voordat de inbreker binnen is. Sommige alarmsystemen zijn aangesloten op de meldkamer. Als het alarmsysteem afgaat dan weet de centrale gelijk dat er ingebroken is en wordt er direct actie ondernomen. Als u uw alarmsysteem niet koppelt aan een centrale krijgt u zelf een bericht op uw telefoon.

Hekwerk

Om uw huis beter te beschermen tegen inbraken, is het zinvol om een hek rondom uw huis te laten plaatsen. U maakt het hiermee inbrekers moeilijker om op uw terrein te komen. Voordat u een hekwerk laat plaatsen is het belangrijk om na te denken over welk soort materiaal u mooi vindt, van welke stijl u houdt en of u het zelf gaat plaatsen of laat plaatsen door een specialist. De meest gebruikelijke hekwerken ter beveiliging zijn een dubbelstaaf-, spijlen- en een gaashekwerk. Waarom worden deze soorten het meeste gekozen? Dit zijn de stevigste hekwerken en bieden dus de meeste inbraakpreventie.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie om het glas bij elkaar te houden. Gelaagd glas is een goed inbraakpreventiemiddel omdat het erg dik en stevig is. Zelfs als de inbreker iets hards, zoals een stenen beeldje, tegen uw ruit aan gooit breekt het niet.

Inbraakpreventie huis

Anti-inbraakstrip

Een ant-inbraakstrip voorkomt dat een inbreker met een koevoet makkelijk uw deuren of ramen van uw huis openbreekt. Anti-inbraakstrips zijn er in verschillende types. Kijk van tevoren of u een strip nodig heeft voor een naar buiten draaiende deur of een naar binnen draaiende deur. In Nederland zijn er voornamelijk naar buiten draaiende ramen. Bij deuren verschilt het per woning.

Tips voor inbraakpreventie

Er zijn genoeg dingen die u kunt doen aan inbraakpreventie zonder dat u daar geld voor hoeft uit te geven. Lees hier enkele handige tips:

 • Altijd de deur op slot: U gaat vast wel eens even snel een boodschap halen zonder de deur echt op slot te draaien. Ik ga maar heel even weg denkt u dan, maar inbrekers kunnen de deur als deze niet op slot zit, makkelijk open maken met bijvoorbeeld een pinpas. U komt terug van uw boodschap en uw hele huis is overhoop gehaald. Dit wilt u natuurlijk niet. Trek daarom niet alleen de deur achter u dicht, maar draai hem ook echt op slot.
 • Vergeet uw ramen niet: Sluit niet alleen de deuren, maar denk ook aan uw ramen. Zelfs het kleine badkamerraampje die u open heeft gezet om te luchten.
 • Doe alsof u thuis bent: Zorg dat uw huis een bewoonde indruk geeft. Laat licht branden en leg bijvoorbeeld een tijdschrift open op de bank, alsof u deze aan het lezen bent.
 • Kies voor een tijdschakelaar: Installeer een tijdschakelaar, zodat de lampen op een zelf te bepalen tijd aangaan, ook zo lijkt het alsof u thuis bent. Het is handig om dit niet alleen beneden te doen maar ook boven, want als u thuis bent loopt u toch ook wel eens naar boven? Het komt geloofwaardig over om boven ook 1 of meerdere lampen te voorzien van een tijdschakelaar.
 • Maak de inbreker zichtbaar: Buitenlampen met sensor zijn een goed preventiemiddel. De lamp gaat aan als er een beweging langsgaat. Stel u bent op vakantie en uw buren zien de lamp aangaan, dan weten ze dat er iemand in de buurt is. Daarnaast vinden inbrekers het niet fijn om in het licht te werken, omdat de kans dat ze gezien worden groot is.
 • Breng inbrekers niet in verleiding: Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Denk hierbij aan uw laptop, sieraden en portemonnees.
 • Op vakantie? Houd het geheim voor inbrekers: Laat via sociale media of uw voicemail niet weten dat u op vakantie bent. Inbrekers houden dit bij en weten zo precies wanneer ze toe moeten slaan. Het is natuurlijk leuk om te delen dat u op een lekker zonnig eiland zit, maar deel uw vakantiefoto’s liever na uw vakantie.
 • Schakel de hulp van uw buren in: Als u op vakantie bent is het slim om af en toe iemand naar het huis te laten kijken, de post uit de brievenbus halen en de gordijnen open of dicht te doen, zodat het lijkt dat er iemand in huis is.

Inbraakpreventie

Bespaar op uw inbraakpreventie

Is inbraakpreventie nodig in uw huis? Laat u dan adviseren over wat het beste is voor uw woning. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek welke betrouwbare specialisten u kunnen helpen bij uw klus. Normaal gesproken kost het veel tijd om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Wij helpen u graag. Vul onze offerteaanvraag in en ontvang in één klap offertes van tot wel 4 specialisten in uw regio. Waarom 4 offertes? Verschillen de prijzen zo erg per specialist? Het antwoord is ja, door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw inbraakpreventie. Vergelijk de offertes en laat uw woning beveiligen door de voordeligste én beste inbraakpreventie specialist. Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.