Kosten alarmsysteem

Een alarmsysteem is relatief snel en voordelig te installeren als u de juiste specialist vindt. Weet u al welk alarmsysteem het best past bij u? Vergelijk onderstaande systemen en bepaal wel alarmsysteem u in huis wilt laten plaatsen.

Kosten alarmsysteem

De kosten van een alarmsysteem zijn afhankelijk het type beveiligingssysteem dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld alleen voor inbraakbeveiliging of combineert u het systeem met sensoren die u ook waarschuwen wanneer er brand uitbreekt? Bovendien betaalt u bij een vrijstaand huis meer voor een alarmsysteem dan wanneer u in een rijtjeshuis woont. Al deze factoren zijn van invloed op de prijs van uw alarmsysteem. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen die u per alarmsysteem betaalt.

Soort alarmsysteemGemiddelde prijs bij erkende specialisten (incl. plaatsing en btw)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid€ 1.700
Draadloos: basis€ 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

Omdat er verschillende aanbieders zijn die alarmsystemen bij u in huis kunnen installeren, is het van tevoren slim om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Op die manier kunt u tot wel 40 procent besparen op de aankoopprijs van uw alarmsysteem. Vraag hier een aantal offertes aan.

Kosten alarmsysteem: Soorten alarmsystemen

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. In hoofdlijnen zijn de alarminstallaties in te delen in 3 systemen:

  • Draadloze alarmsystemen
  • Bekabelde alarmsystemen
  • Hybride alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen zijn eenvoudig te installeren, en naderhand zijn er even gemakkelijk componenten toe te voegen. U kunt dit systeem dus naar eigen smaak en wensen uitbreiden, zonder dat daarvoor van alles aangepast hoeft te worden. Draadloze alarmsystemen zijn iets duurder dan bekabelde, maar dankzij de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit is draadloos tegenwoordig toch de meest populaire optie voor alarmsystemen. Afhankelijk van de extra sensoren die u op uw alarminstallatie geïnstalleerd wilt hebben, kan de prijs variëren van € 150 tot € 700. Als consument heeft u voldoende aan een draadloos alarmsysteem met NCP klasse 2. Dit type alarmsystemen werkt op een apart beveiligde frequentie, wat ervoor zorgt dat het systeem weinig storingen geeft.

Kosten alarmsysteem

Bekabelde alarmsystemen

Het voordeel van bekabelde alarmsystemen is dat de prijzen redelijk voordelig zijn. De aanschafprijs ligt lager dan bij draadloze systemen, maar houd er daarbij wel rekening mee dat een bekabeld systeem het beste kan worden geïnstalleerd door een professional. Hierdoor zult u dus wel meer kwijt zijn aan installatiekosten. Bekabelde systemen zijn tegenwoordig minder populair dan draadloze, omdat ze minder eenvoudig zijn uit te breiden. Een bekabeld alarmsysteem in huis heeft u vanaf € 200, maar dat is exclusief installatie. Wilt u weten wat een gespecialiseerd bedrijf precies zou rekenen voor professionele installatie van een alarmsysteem in uw huis, dan kunt u hiervoor het beste offertes aanvragen.

Hybride systemen

Hybride alarmsystemen zijn deels bekabeld, maar kunnen worden uitgebreid met draadloze componenten. Hierdoor profiteert u van een voordeliger aanschafprijs dan bij volledig draadloze systemen, maar ook van flexibele uitbreidingsmogelijkheden. Hybride alarmsystemen zijn er vanaf € 250. Deze alarmsystemen worden vaak in nieuwbouwwoningen geplaatst. Tijdens de bouw plaatst de vakspecialist een bekabeld systeem. Het is daarna altijd mogelijk om extra componenten toe te voegen. De kans op storingen is bij een bekabeld alarmsysteem kleiner, terwijl het daarna altijd mogelijk is om het uit te breiden.

Sensoren of detectoren

Sensoren zijn de losse onderdelen van een inbraakbeveiligingssysteem. Deze sensoren zijn er in verschillende types, zoals een bewegingsdetector, raamcontacten of glasbreukdetectie. Een draadloos of hybride beveiligingssysteem is naar eigen wens uit te breiden met los aan te schaffen sensoren. Hierbij moet u denken aan een stuksprijs van € 50 tot € 100 per sensor.

Vergelijk offertes

Omdat de kosten van een alarminstallatie variëren is het altijd aan te raden om eerst onderzoek te doen naar de kosten die verschillende bedrijven voor de installatie van een alarmsysteem rekenen. Dit kunt u doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een offerte van maximaal 4 gespecialiseerde alarminstallateurs bij u in de regio. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs. Wees dus goed voorbereid op de kosten van een alarmsysteem en vraag gratis offertes aan!

Kosten alarmsysteem offertes vergelijken