Kosten brandbeveiliging

Welke brandbeveiliging u moet hebben hangt af van welke eisen u aan uw brandbeveiliging stelt. Lees hier welke soorten brandbeveiliging er zijn en welke kosten hieraan zijn verbonden.

Kosten brandbeveiliging

De kosten van brandbeveiliging variëren en zijn afhankelijk van de eisen die u aan uw brandbeveiliging stelt en voor welke ruimte u brandbeveiliging nodig heeft. Hieronder vindt u de prijzen voor verschillende vormen van brandbeveiliging.

Soort brandbeveiliging Prijzen/variëren
Rookmelder € 4 - € 70
Brandblusser€ 20 - € 100
Blusdeken € 10 - € 100
Vluchtladder € 40 - € 100

Wilt u tot 40 procent besparen op de prijs die u voor uw brandbeveiliging betaalt? Vraag dan gratis tot 4 offertes aan om uw brandbeveiliging voor de laagste prijs te vinden.

Investeren in brandbeveiliging

Onder brandbeveiliging verstaan we alle maatregelen die u neemt om uzelf te beschermen tegen brand. Jaarlijks breekt er in 1 op de 65 huizen brand uit, dus investeren in goede brandbeveiliging is geen overbodige luxe. Brandbeveiliging kan op vele verschillende manieren worden ingevuld. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje.

Soorten brandbeveiliging

Er zijn verschillende soorten brandbeveiliging. Een selectie kan bestaan uit:

  • Rookmelder
  • Brandblusser
  • Blusdeken
  • Vluchtladder

Rookmelder

Een rookmelder is een sensor die een signaal geeft wanneer er te veel rook gedetecteerd wordt. Daarmee voorkomt de rookmelder een eventuele brand niet, maar zorgt het apparaat er wel voor dat de aanwezige bewoners op het moment van brand gealarmeerd worden. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer er ‘s nachts brand uitbreekt. Een fatsoenlijke brandmelder koopt u al vanaf ongeveer € 7. De meeste brandmelders werken op batterijen. De kosten van brandbeveiliging varieren.

Brandblusser

Brandblussers zijn er in verschillende varianten, zoals schuimblussers, vetbrandblussers en sproeischuimblusser. De meer voorkomende soorten blusstof in brandblussers zijn poeder, water, schuim en koolstofdioxide. Omdat brandblussers in vele verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, variëren de prijzen tussen de € 20 en € 250.

Brandblusser

Blusdeken

Een blusdeken is een deken dat u over vuur heen kan leggen om het vuur in een vroeg stadium te doven. Blusdekens zijn veelal geschikt voor het doven van olie- en vetbranden. Blusdekens worden dan ook vaak in de keuken gebruikt. Een blusdeken gebruikt u door de deken uit de houder te halen en over het vuur heen te leggen. Let hierbij wel op dat u u handen beschermt door het deken om uw handen heen te slaan. Heeft u de deken over de brandhaard heen gelegd, laat het dan een half uur liggen. Zo voorkomt u dat de brand na het verwijderen van de deken weer oplaait. Een blusdeken koopt u al voor € 10.

Vluchtladder

Een vluchtladder is lichtgewicht en opvouwbaar, en kan snel worden ingezet bij een brand. De meeste vluchtladders bieden de mogelijk om twee mensen tegelijk te laten afdalen. De prijs van een vluchtladder ligt tussen € 40 en € 100.

Veilig en schadebeperkend

Met een een gedegen brandbeveiliging bent u actief beschermd tegen brand. Dit geeft niet alleen een veilig gevoel: bij mogelijke brand redt brandbeveiliging mensenlevens, maar beperkt ook de schade! Een brandbeveiligingsexpert kan u van advies voorzien over de mogelijkheden voor brandbeveiliging die u kunt toepassen in uw woonsituatie.

Controle en onderhoud

Na het aanschaffen van uw brandbeveiliging is het van belang dat u de brandbeveiligingssystemen regelmatig controleert en goed onderhoudt. Een brandblusser heeft bijvoorbeeld een maximale levensduur van 20 jaar en moet om de 5 jaar hervuld en onderhouden worden. Gebeurt dit niet dan kan het zijn dat uw brandblusser niet werkt wanneer u daadwerkelijk een brand moet blussen. Ook moeten de batterijen van een rookmelder bijvoorbeeld jaarlijks vervangen worden. Deze controle- en onderhoudstaken garanderen dat u steeds goed beveiligd blijft tegen brand.

Vraag vrijblijvend offertes aan

Bent u nieuwsgierig geworden hoeveel brandbeveiliging in uw huis zou kosten? Vraag dan nu tot 4 verschillende offertes aan en vergelijk zo de verschillende mogelijkheden die u heeft om uw huis brandveilig te maken. Door de snelle service, u ontvangt namelijk binnen twee werkdagen reactie van bedrijven bij u in de buurt, kunt u makkelijker een vergelijking maken. Daarnaast bespaart u ook nog eens tot 40 procent op de prijs die u voor uw brandbeveiliging betaalt! Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, kiest u altijd de keus die het beste bij u past.

Brandbeveiliging offertes vergelijken