Kosten camerabewaking

De kosten van camerabewaking variëren. Overweeg dus altijd de verschillende mogelijkheden en vergelijk de verschillen in kosten van camerabewaking.

Kosten camerabewaking

De kosten van camerabewaking kunnen variëren. U wilt wellicht een camera met meerdere functies? Hieronder vindt u een overzicht van de kosten van camerabewaking sets:

Type camerabewaking setKosten
Analoge set met 1 camera€ 300 - € 450
Analoge set met 2 camera's€ 350 - € 500
Analoge set met 4 camera's€ 600 - € 900
IP systeem met 1 camera€ 500 - € 650
IP set met 2 camera's€ 600 - € 900
IP set met 4 camera's€ 800 - € 1.300

Camerabeveiliging kunt op verschillende manieren inzetten. U kunt camerabewaking altijd naar eigen wens inrichten en uitbreiden. Wilt u advies over wat voor soort camerabewaking het meest geschikt is voor uw eigen situatie? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kiest u camerabewaking dat het best past bij uw huis.

Een paar extra ogen

Camerabewaking geeft een sterk gevoel van veiligheid, en dat is niet voor niets. Het besef dat er een paar extra ogen letten op uw eigendommen kan van grote waarde zijn. Omdat veel camerabewakingssystemen tegenwoordig een opneemfunctie bezitten, kunt u altijd beelden op een later tijdstip terugkijken. De optie om uw camerabewaking te koppelen aan bijvoorbeeld uw tablet of smartphone biedt u de mogelijkheid om de situatie in de gaten te houden. Juist als u niet aanwezig bent.

Camerabewaking smartphone

Soorten camerabewaking

Er zijn veel soorten camerasystemen en camera’s op de markt. Wij behandelen hieronder de belangrijkste:

Mini bewakingscamera

De mini bewakingscamera is een kleine multifunctionele camera die in veel verschillende varianten kan voorkomen. Dit type camera is veelal draadloos en mede daardoor eenvoudig aan te sluiten. De prijzen voor minicamera’s liggen tussen de € 5 en € 40.

Beweegbare bewakingscamera

Beweegbare bewakingscamera’s hebben de mogelijkheid om de omgeving van verschillende kanten te bekijken. Dit type camera kan vaak 360 graden draaien en meestal ook inzoomen tot een afstand van 100 meter. De prijzen van dit type camera variëren van € 150 tot € 600, afhankelijk van uw wensen voor extra speciale functies zoals bijvoorbeeld nachtzicht.

Nachtzichtcamera

Nachtbewakingscamera’s hebben een speciaal infraroodfilter, waardoor warmtebronnen zoals menselijke lichamen goed zijn te onderscheiden. Zo bent u ook in het duister verzekerd van bruikbare bewakingsbeeld
en. De prijzen voor nachtzichtbewakingscamera’s variëren van € 150 tot € 500.

Camerabewaking met nachtzicht

Dome bewakingscamera

Een dome camera is een model dat door zijn vormgeving onopvallend op muren en plafonds is aan te vrengen. Van de buitenkant is vaak niet te zien welke kant een dome camera op gericht staat. Een ander voordeel van de dome camera is dat de zoomlens horizontaal en verticaal kan draaien. De prijs voor een dome bewakingscamera begint bij € 90.

Digitaal of analoog

Tegenwoordig zijn de meeste camerabewakingssystemen digitaal. Voordeel hiervan is dat de beelden online kunnen worden bekeken en opgeslagen, bijvoorbeeld op uw tablet of smartphone. Analoge systemen, waarbij de beelden op tape worden opgenomen, worden steeds minder verkocht, maar de prijzen hiervoor liggen wel lager. Een ander voordeel van analoge camerabewaking is dat bij bijvoorbeeld fel licht het beeld toch bruikbaar blijft.

Webcambeveiliging

Webcambeveiliging is een betaalbaar en goedkoop alternatief voor het inzetten van camerabewaking. De webcam kunt u met een usb kabel aan uw pc aansluiten. Webcambeveiliging kunt u installeren op uw pc of laptop. Met dit type camerabewaking kunt u dag en nacht uw huis beveiligen en dus online zien wat er gebeurt ook als u niet aanwezig bent. De webcamera is een goedkoop alternatief voor een camerabewakingssysteem. Voor € 57 per jaar heeft u al webcambeveiliging, hierbij betaalt u voornamelijk voor de abonnementskosten.

Vergelijk de offertes

De kosten van camerabewaking kunnen variëren. Uw eigen wensen en budget staan hierbij centraal. Bent u benieuwd naar de kosten van camerabewaking? Probeer dan altijd meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Dit verschil kan wel oplopen tot 40%. U heeft de mogelijkheid om vrijblijvend 4 offertes aan te vragen. Een groot voordeel is dat u al binnen twee werkdagen reactie krijgt van bedrijven bij u in de buurt krijgt, en eenvoudig vanuit uw stoel de beste kunt maken voor de beste en voordeligste camerabewaking.

Camerabewaking offertes vergelijken